FC Groningen onder-19 wint topper van PSV.

Zaterdag 23 november 2019 om 17:41

De onder-19 van FC Groningen heeft zaterdagmiddag op Sportpark Corpus den Hoorn met 1-0 gewonnen van PSV. Na een 0-0 ruststand was Ayoub Haddad een kwartier na rust de maker van de enige treffer namens de thuisclub, die daarmee de koppositie met succes verdedigde.

In de eerste helft van de wedstrijd tegen PSV had de thuisploeg een licht overwicht, maar vielen er nog niet veel kansen te noteren voor de beide ploegen. Een kwartier na de pauze was rechtsback Ayoub Haddad met een afstandsschot de maker van de enige treffer van de wedstrijd. Halverwege de tweede helft schoot Tomas Suslov een bal van verre afstand tegen de paal.

De Eindhovenaren waren in de absolute slotfase nog één keer dreigend in de zestien meter van FC Groningen en in de extra tijd kopte invaller Kian Slor de bal nipt over het doel van PSV. Na negen wedstrijden heeft FC Groningen nu 21 punten en zo goed als zeker van een plek bij de eerste acht van de ranglijst. Komende zaterdag, 30 november, kan in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht definitief plaatsing worden afgedwongen voor de kampioensronde. Aanvang is dan opnieuw 15.00 uur op Sportpark Corpus den Hoorn.

Onder-17 gestaakt
Bij FC Groningen onder-17 was het in de eerste helft van de wedstrijd 1-1 tegen PEC Zwolle. Namens de thuisclub scoorde Thom van Bergen. Bij de gasten uit Zwolle was er al een rode kaart gevallen. Bij het ingaan van de rust werd één van de speler van de Zwollenaren onwel en moest hij per ambulance naar het ziekenhuis worden afgevoerd. De wedstrijd werd daardoor definitief gestaakt.