FC Groningen onder-19 onderuit; onder-17 naar winst.

Zaterdag 08 februari 2020 om 17:30

FC Groningen onder-19 heeft vanmiddag de eerste nederlaag van het seizoen 2019/2020 geleden. Koploper AZ was in Wijdewormer met 5-2 te sterk na een 2-1 ruststand. De onder-17 boekte een uitzege bij FC Volendam: 0-2. De eindstand was bij rust al bereikt.

De onder-19 kwamen in de uitwedstrijd bij AZ halverwege de eerste helft op een 1-0 achterstand. Al vrij snel daarop bracht Remco Balk de beide ploegen weer naast elkaar: 1-1. In de extra tijd van de eerste helft kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong.

In de tweede helft was het binnen een kwartier 4-1 en halverwege het tweede bedrijf bracht Ayoub Haddad de marge terug tot twee goals: 4-2. In de slotfase bepaalde AZ onder-19 de eindstand op 5-2. FC Groningen staat nu derde op de ranglijst met zes punten uit drie duels. Komende zaterdag komt sc Heerenveen, de nummer voorlaatst, op bezoek op Sportpark Corpus den Hoorn.

Opstelling FC Groningen onder-19
Thom van Rotterdam, Ayoub Haddad, Leonel Miguel, Pim Betzema, Milan de Koe (72’ Guus Beaumont), Oussama El Azzouzi, Joris Reiziger (58’ Bjorn Meijer), Max Hamelink (79’ Luciano Valente), Remco Balk, Giovanni Zwikstra, Tomas Suslov. Rest bank: Owen van der Vlag.

Scores: 25’ 1-0, 29’ Remco Balk 1-1, 45’ 2-1; 58’ 3-1, 61’ 4-1, 69’ Ayoub Haddad 4-2, 86’ 5-2.

Onder-17
De onder-17 kwam in Volendam in de vijfde minuut op voorsprong door een treffer van Maxim Mariani. In de 23ste minuut verdubbelde Jens Schraven de score: 0-2. Het bleek uiteindelijk ook de laatste score van de wedstrijd. Door de zege staat FC Groningen met negen punten uit vier duels op de tweede plek in de Eerste Divisie Hoog. Komende zaterdag, 15 februari, gaat de onder-17 op bezoek bij FC Twente, de nummer 9 van de ranglijst.