string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen niet akkoord met schorsing voor De Leeuw.

Maandag 04 april 2016 om 15:23

De aanklager betaald voetbal heeft Michael de Leeuw een schikkingsvoorstel voorgelegd voor zijn rode kaart in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. De KNVB heeft voorgesteld de aanvaller van FC Groningen voor één duel te schorsen, plus nog één wedstrijd voorwaardelijk met een proeftijd van een jaar. Club en speler vinden de veldverwijzing een zware straf en gaan niet akkoord met het schikkingsvoorstel.

Na een half uur spelen was er zondagmiddag een incident tussen ADO-verdediger Tom Beugelsdijk en De Leeuw. Voor scheidsrechter Bas Nijhuis was het voorval voldoende om de aanvaller van FC Groningen met een rode kaart van het veld te sturen. FC Groningen moest een uur lang met tien man verder, maar won de wedstrijd in onder tal wel van ADO Den Haag. Aanvoerder Rasmus Lindgren schoot een kwartier voor tijd een vrije trap raak. Het was de enige treffer van de middag.
Zwaar gestraft
Na afloop liepen de meningen over de rode kaart uiteen en zowel trainer Erwin van de Looi als De Leeuw zelf vonden de rode kaart te zwaar gestraft. Club en speler gaan dan ook niet akkoord met het schikkingsvoorstel.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard