FC Groningen met 8-0 langs VV Beilen.

Zaterdag 28 juni 2014 om 18:23

FC Groningen heeft zaterdagmiddag in Beilen met 8-0 gewonnen van de plaatselijke VV. Bij rust was de stand 0-5. Michael de Leeuw en Arjen Hagenauw scoorden beiden driemaal.

In de tweede oefenwedstrijd van het seizoen 2014/2015 kwamen de basisspelers van vrijdagavond niet in actie. De spelers waren wel als zeer aandachtige toeschouwers aanwezig en de plaatselijke jeugd maakt gretig gebruik van de mogelijkheid om handtekeningen te jagen. Ook Hans Hateboer, Stefan van der Lei en Filip Kostic waren aanwezig in Beilen.
In de eerste helft was aanvoerder Michael de Leeuw betrokken bij alle vijf treffers. Hij gaf de assist op Género Zeefuik die de 0-1 scoorde. Tussen de 14de en 38ste minuut scoorde De Leeuw op aangeven van Noureddine Boutzamar, Desevio Payne en Zeefuik. In de 42ste minuut bepaalde Boutzamar de ruststand op 0-5, dit keer weer op assist van De Leeuw.
De tweede helft ving aan met dezelfde elf Groningers als in de eerste helft. Na een kwartier was de 0-5 tussenstand echter niet gewijzigd. Daarna kwamen voor het laatste halfuur zeven verse veldspelers binnen de lijnen. Doelman Wieger Sietsma, Ron Janzen, Burak Saban en Paco van Moorsel speelden 90 minuten. Arjen Hagenauw was als invaller driemaal trefzeker.
Vier minuten na zijn entree scoorde Hagenauw op aangeven van Kasper Oldenburger. Twee minuten later gaf Oldenburger opnieuw een assist op Hagenauw, die de mooiste treffer van de middag aantekende met een zeer fraaie volley: 0-7. Een minuut voor tijd gaf Paco van Moorsel de assist op Hagenauw, die daarmee de eindstand bepaalde op 0-8. Komende zaterdag is in Norg de derde oefenwedstrijd. Tegenstander is dan BV Cloppeburg.

Sietsma, Payne (61’ Bijl), Ekong (61’ Veendorp), Hiariej (61’ Bijl), Janzen, Saban, Van Moorsel, Van Nieff (61’ Gootjes), Zeefuik (61’ Hagenauw), De Leeuw (61’ Arias), Boutzamar (61’ Oldenburger).
Selectie VV Beilen
Snoeijer, Beugels, Lamberts, Mushkolaij, Kleinheerenbrink, Klooster, Hendriks, Doldersum, Hollemans, Velthuize, Polman, Hendriks, Wolters, Hollemans, Piek, Meppelink, Van der Linden, Kasten, Vos.
Toeschouwers: 1.080
Scores: 13’ Zeefuik 0-1, 14’ De Leeuw 0-2, 24’ De Leeuw 0-3, 38’ De Leeuw 0-4, 42’ Boutzamar 0-5; 64’ Hagenauw 0-6, 66’ Hagenauw 0-7, 89’ Hagenauw 0-8.