FC Groningen met 4 spelers hofleverancier Jong Oranje

10 augustus 2012

Bondscoach Cor Pot van de KNVB heeft voor de oefeninterland tegen Italië maar liefst vier spelers van FC Groningen opgenomen in zijn definitieve selectie. Het gaat om Leandro Bacuna, Virgil van Dijk, Johan Kappelhof en Género Zeefuik. De Trots van het Noorden is met het geselecteerde viertal hofleverancier van Oranje.

Keeper Marco Bizot, verdediger Lorenzo Burnet en middenvelder Maikel Kieftenbeld zaten wel bij de voorlopige selectie van Jong Oranje, maar haalden de uiteindelijke lijst achttien namen niet. Start
Jong Oranje start het nieuwe interlandseizoen met een oefeninterland in Leeuwarden tegen Jong Italië. De ontmoeting tussen beide topploegen vindt plaats op woensdag 15 augustus in de thuishaven van SC Cambuur, waar om 17.30 uur wordt afgetrapt. Met deze interland, die rechtstreeks wordt uitgezonden op SBS6, bereiden Jong Oranje en de Italiaanse talenten zich voor op de beslissende fase van de kwalificatie voor het Europees kampioenschap in 2013. Beide ploegen zijn tot dusver sterk op dreef in deze kwalificatiereeks. Jong Oranje bezet na zeven wedstrijden de koppositie in groep 10 en is hard op weg naar een plek in de beslissende play-offs. Hetzelfde geldt voor de Azzurrini die in hun groep eveneens koploper zijn. Onder de door Pot opgeroepen achttien spelers zijn geen debutanten. Voormalig FC-huurling Daley Blind behoort ook tot de selectie. De Oranje-selectie ziet er als volgt uit:
Leandro Bacuna (FC Groningen), Daley Blind (Ajax), Jordy Clasie (Feyenoord), Virgil van Dijk (FC Groningen), Leroy Fer (FC Twente), Marco van Ginkel (Vitesse), Jeffrey Gouweleeuw (sc Heerenveen), Ricky van Haaren (VVV-Venlo), Ola John (Benfica), Luuk de Jong (Borussia Mönchengladbach), Johan Kappelhof (FC Groningen), Kelvin Leerdam (Feyenoord), Bram Nuytinck (N.E.C.), Sergio Padt (AA Gent), Georginio Wijnaldum (PSV), Yanic Wildschut (VVV-Venlo), Género Zeefuik (FC Groningen), Jeroen Zoet (RKC Waalwijk).

Laatste nieuws