FC Groningen met 2-1 langs BV Cloppenburg.

Zaterdag 05 juli 2014 om 17:08

Zaterdagmiddag heeft FC Groningen op het hoofdveld van VV GOMOS in Norg met 2-1 gewonnen van BV Cloppenburg, dat uitkomt in de Duitse Regionalliga Nord. Bij rust was de stand nog 0-0. Debutant Danny Hoesen en Tjaronn Chery (strafschop) scoorden voor de FC.

Op Sportpark Schapendrift in Norg werd de derde oefenwedstrijd van het seizoen gespeeld. Na twee ruime zeges op Nederlandse amateurtegenstanders werd nu de eerste van twee duels met Duitse Regionalligaclubs gespeeld. BV Cloppenburg was de nummer 12 van de afgelopen competitie. Komende zaterdag is de nummer 3, VfB Oldenburg, de volgende tegenstander voordat het Europa League-avontuur van start gaat.
In de eerste helft was FC Groningen de betere ploeg, maar werden de doelkansen van de FC geneutraliseerd door de Duitsers. Schoten van Lorenzo Burnet en Johan Kappelhof werden geblokt. Na de pauze kwamen de Duitsers op voorsprong door een treffer van spits Tim Wernke. Tijdens de rust had Groningen driemaal gewisseld. Meteen na de goal kwam er nog een trio nieuwelingen binnen de lijnen. Een kwartier voor tijd kwam nog een kwartet verse veldspelers binnen de ploeg. Alleen doelman Sergio Padt speelde de volle negentig minuten.
FC Groningen kwam op gelijke hoogte toen Jarchinio Antonia de bal afspeelde aan Danny Hoesen, die op zijn beurt na veertien minuten in het groen-wit de gelijkmaker binnenschoof: 1-1. Tien minuten voor tijd stond Antonia ook aan de basis van de winnende treffer. Zijn voorzet belandde tegen een Duitse hand en de daarvoor toegekende strafschop werd benut door Tjaronn Chery: 2-1. Daarmee was voor 900 toeschouwers in Norg ook de eindstand bepaald.

Padt, Hateboer (61’ Magnasco), Botteghin (76’ Ekong), Kappelhof (76’ Hiariej), Burnet (76’ Janzen); Kieftenbeld (76’ Saban), Van der Velden (61’ Hoesen), De Leeuw (61’ Oldenburg); Van Nieff (46’ Antonia), Islamovic (46’ Chery), Kostic (46’ Lindgren).
Rest bank: Van der Lei.