FC Groningen krijgt restricties opgelegd voor kaartverkoop Ajax

28 november 2012

De burgemeester van Groningen heeft FC Groningen laten weten dat de club de losse verkoop voor het bekerduel met Ajax, op donderdag 20 december in Euroborg, dient aan te passen. FC Groningen was voornemens vanaf vrijdag de losse verkoop op te starten, zonder dat er bij de aanschaf van een kaart beperkingen zouden gelden. De burgemeester staat deze verkoopwijze niet toe.

In het onderlinge overleg dat er over het bekerduel in de 1/8-finales van het KNVB-bekertoernooi is geweest, heeft de burgemeester – die verantwoordelijk is voor de openbare orde en veiligheid in de stad – drie redenen voor zijn besluit gegeven. Het bekerduel met Ajax is een zogenaamde risicowedstrijd, die niet bij daglicht maar op een avond wordt gespeeld én daarbij op een donderdagavond, de koopavond in de stad Groningen. Verkoopregeling
Dit betekent dat vanaf vrijdag 30 november de volgende verkoopregeling van toepassing zal zijn: - Seizoen- en ClubCardhouders kunnen bij de reguliere verkooppunten op vertoon van de (S)CC-kaart 2 kaarten kopen; - Bij de Supportersbalie in Euroborg kunnen op vertoon van een geldige legitimatie door inwoners van de drie noordelijke provincies 2 kaarten worden aangeschaft; - Indien er op de wedstrijddag nog kaarten beschikbaar zijn, kunnen aan de kassa’s bij het stadion op vertoon van een geldige legitimatie door inwoners van de drie noordelijke provincies 2 kaarten worden aangeschaft; - Zondagmiddag NA de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo kunnen er aan de kassa’s bij Ingang 2 van Euroborg op vertoon van een geldige legitimatie 2 kaarten worden aangeschaft. (S)CC-kaarthouders kunnen tot en met morgen (donderdag 29 november) via de reguliere verkoopkanalen met een Seizoen- of ClubCard vier kaarten aanschaffen. In alle gevallen kosten de kaarten voor het duel met Ajax 15 euro per stuk.
Voor de bekerkraker zijn nog iets minder dan 4.000 kaarten beschikbaar. Visie
FC Groningen staat een kaartverkoopbeleid voor waarbij zo min mogelijk blokkades worden opgeworpen. De club heeft de visie dat voetballiefhebbers weer op een “ouderwetse manier” naar het stadion moeten kunnen komen, zonder dat er voorwaarden worden gesteld aan het kopen van een kaart. Dit is vanaf het seizoen 2011/2012 bij wedstrijden in Euroborg tot nu toe steeds het geval geweest.

Laatste nieuws