string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen krijgt opnieuw forse boete.

Donderdag 23 juni 2022 om 12:04

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft FC Groningen een schikkingsvoorstel gedaan vanwege het door supporters afsteken van vuurwerk voorafgaand aan het thuisduel met Sparta Rotterdam van zaterdag 7 mei jongstleden. De Trots van het Noorden heeft het schikkingsvoorstel geaccepteerd en moet hierdoor een boete betalen van 10.000 euro.

De club ontving het schikkingsvoorstel vanwege het door supporters afsteken van een niet-geringe hoeveelheid vuurwerk tijdens de spelersopkomst voorafgaand aan het competitieduel met Sparta Rotterdam. Doordat FC Groningen het schikkingsvoorstel voor een boete van 10.000 euro heeft geaccepteerd, ziet de KNVB af van verdere vervolging.
 
De Trots van het Noorden wil benadrukken dat de club het prachtig vindt dat supporters de ploeg ondersteunen, maar dan wel op een positieve manier. Het afsteken van vuurwerk hoort daar niet bij. Eerder deze maand ontving de club al een boete van 7.500 euro voor soortgelijke wanordelijkheden. Forse bedragen die de club financieel schaden. 

_M7A3361

Gerelateerd nieuws.

9 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard