FC Groningen krijgt deksel op de neus in Limburg.

Zaterdag 14 september 2019 om 22:02

FC Groningen heeft zaterdagavond met 2-1 verloren op bezoek bij VVV-Venlo. Ajdin Hrustic scoorde op slag van rust een prachtige treffer voor de Trots van het Noorden. Het was de gelijkmaker nadat John Yeboah de thuisploeg na 12 minuten op voorsprong had gezet. FC Groningen kreeg, na een kansrijke tweede helft, de deksel op de neus, toen Evert Linthorst vlak voor tijd de winnende goal voor de Limburgers tegen de touwen schoot.

FC Groningen begon met drie wijzigingen in de basiself ten opzichte van de vorige wedstrijd thuis tegen Heracles Almelo. Ahmed El Messaoudi debuteerde voor de club, Charlison Benschop stond voor het eerst aan de aftrap en Bart van Hintum begon als linksback.

Groningen had in de eerste helft voornamelijk de bal. El Messaoudi kreeg de eerste goede mogelijkheid vanuit een hoekschop, maar zijn harde kopbal werd door keeper Thorsten Kirschbaum gestopt. In de tegenstoot kwam de thuisploeg er snel uit en kon John Yeboah de counter na 12 minuten doeltreffend afronden, 1-0.

De FC ging niet bij de pakken neerzitten en bleef op zoek naar de voetballende oplossingen. Hoewel de ploeg met regelmaat door de organisatie van de tegenstander heen speelde, leverde het niet echt grote mogelijkheden op. Benschop schoot een keer vallend in de zestien over het doel en de grootste kans was voor Ajdin Hrustic. De middenvelder kreeg na 36 minuten spelen een lage voorzet van Deyovaisio Zeefuik voor zijn linker, maar schoot van zo`n elf meter van het doel over.

Vlak voor rust was het wel raak voor de Australiër. Hij ontving de bal van El Messaoudi, draaide weg bij zijn tegenstander en haalde van ruim 30 meter geweldig uit. De inzet krulde schitterend om de keeper heen, een fijne opsteker voor de ploeg die daarna nogmaals gevaarlijk werd, maar met een gelijke stand de kleedkamers opzocht, 1-1.

In de tweede helft startte voor de FC flitsend met kansen voor Sam Schreck, die een lage voorzet van de linkerkant half raakte en daardoor niet goed op het doel kon schieten, en Django Warmerdam die werd vrijgespeeld voor de keeper en hard op de doelman schoot. Benschop schoot uit de draai nog eens voorlangs in het eerste kwartier na rust.

VVV-Venlo kroop 20 minuten voor tijd iets uit haar schulp, met een mogelijkheid voor Evert Linthorst die naast schoot. Toch was Hrustic, die een vrije bal van grote afstand via de keeper op de paal schoot, het dichtste bij een doelpunt. Mo El Hankouri kwam een kwartier voor tijd in het veld voor Warmerdam om nieuwe aanvallende impulsen te brengen. Vrijwel direct daarna schoot Hrustic met rechts van dichtbij op de borstkas van Kirschbaum.

De bezoekers hadden, zeker in de tweede helft, de overhand, maar kwamen in de slotfase van de wedstrijd tegen de verhouding in op achterstand. Linthorst kwam na een hoekschop voor de thuisploeg helemaal vrij voor het doel van de FC en kon de winnende treffer van dichtbij binnen schieten, 2-1.

Groningen probeerde met aanvallende wissels, Kaj Sierhuis en Ramon Pascal Lundqvist, via een slotoffensief nog een punt over te houden aan de wedstrijd, maar grote kansen leverde het niet meer op. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof floot na 94 minuten spelen voor het laatst op de fluit, met een 2-1 eindstand op het scorebord in Limburg. Aankomende zaterdag 21 september speelt de FC in het Hitachi Capital Mobility Stadion thuis tegen PEC Zwolle. Aftrap is om 19:45 uur.