FC Groningen in gesprek over toelating publiek bij wedstrijden

27 januari 2022

FC Groningen is met Het Supportersoverleg, de voorzitter van de businessclub en de gemeente Groningen in overleg over de gevolgen van de uitkomst van coronapersconferentie van het kabinet, afgelopen dinsdag. Net als alle andere clubs in het betaald voetbal heeft ook de Trots van het Noorden grote bezwaren tegen de door het kabinet opgelegde voorwaarde van 1/3 bezetting van de stadions. Het biedt geen perspectief, zorgt voor onrust in de achterban en vergroot de financiële zorgen.

FC Groningen en haar supporters en sponsors hebben al te lang aan de zijlijn moeten staan, en helaas niet letterlijk… Een stadionbezetting van slechts 1/3 geeft grote uitdagingen. Over hoe hiermee om te gaan, is de club in gesprek met vertegenwoordigers uit de achterban en de gemeente Groningen. Dit proces loopt nog. Er zijn nog geen uitkomsten te melden. Zodra er ontwikkelingen zijn en er meer duidelijkheid gegeven kan worden, zal de FC dit vanzelfsprekend doen.
 
Er staat behoorlijke druk op, want over iets meer dan een week wacht de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles, op zondag 6 februari om 14.30 uur. Zodra er nieuws is zullen we dit natuurlijk direct kenbaar maken. Supporters wordt geadviseerd de komende dagen de mail en officiële communicatiekanalen van FC Groningen goed in de gaten te houden.

20200913FCGroningenPSV099 (1)

Laatste nieuws