string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen gewezen op consequenties actie.

Dinsdag 08 december 2009 om 15:19

FC Groningen is gewezen op mogelijke consequenties voor supporters die voornemens zijn om op zondag 13 december op eigen gelegenheid naar Rotterdam af te reizen. Die middag staat de competitiewedstrijd Sparta Rotterdam – FC Groningen op het programma.

Voetbalfans hebben aangekondigd deze wedstrijd te willen aangrijpen om op ludieke wijze te protesteren tegen vervoersregelingen rond uitwedstrijden. Het voornemen is met de trein naar Rotterdam te reizen en vervolgens naar het stadion te lopen in een soort protestmars. Voor dit competitieduel geldt voor Groningen-supporters echter een verplichte (halve) buscombi-regeling.

Averechts effect
De politie Rotterdam en de KNVB heeft FC Groningen erop gewezen dat het uitvoeren van de voorgenomen actie consequenties kan hebben voor de betrokken fans. De politie Rotterdam heeft bij FC Groningen aangegeven dat supporters, die buiten de verplichte (halve) buscombi om reizen, zondag niet welkom zijn in Rotterdam en derhalve niet tot de gemeente worden toegelaten.

FC Groningen neemt dan ook afstand van de aangekondigde actie en doet een dringend beroep op de supporters om af te zien van de voorgenomen actie. Dit om een averechts effect van de protestactie en verdere nadelige gevolgen voor supporters te voorkomen.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard