FC Groningen gedecideerd langs Roda JC: 2-0

9 december 2016

Vrijdagavond heeft FC Groningen in het Noordlease Stadion met 2-0 gewonnen van Roda JC Kerkrade. De overwinning kwam tot stand door een treffer van Mimoun Mahi voor rust en zijn vervanger Alexander Sørloth na de pauze. Na de vijfde zege van het seizoen staat de Trots van het Noorden op plek negen van de ranglijst in de Eredivisie.

In het Noordlease Stadion dat met 19.179 toeschouwers op deze vrijdag weer beter gevuld was dan de vorige thuiswedstrijd ging FC Groningen op jacht naar de derde thuiszege op rij. Na de overwinningen op AZ en ADO kwam de nummer 17, Roda JC, op bezoek. De Limburgers speelden de voorgaande zes wedstrijden zonder uitzondering gelijk. Aan FC Groningen die reeks te doorbreken.

Toen Mimoun Mahi op aangeven van Ruben Jenssen na tien minuten de openingstreffer (1-0) binnen kon schieten, had de opdracht tegen het taaie Roda een stuk makkelijker kunnen worden. Maar Groningen, dat in dezelfde basisformatie aantrad als de afgelopen weken, werd een stukje slordiger en de gasten kregen zowaar enkele mogelijkheden. Sergio Padt moest een aantal keren flink aan de bak, onder meer op een afstandsschot van Tom Van Hyfte.

De thuisploeg die sinds de lelijke uitglijder tegen Heerenveen, half oktober, al bijna twee maanden ongeslagen is in het Noordlease Stadion, herpakte zich en maakte zich op voor een energieke tweede helft met de aanvallen richting de Tonny van Leeuwen Tribune. De dreiging werd groter en de druk werd flink opgevoerd, maar toch duurde het nog tot de slotfase voordat Groningen de wedstrijd in het slot gooide.

Bryan Linssen was al eerder Albert Rusnak komen vervangen toen doelpuntmaker Mimoun Mahi plaats maakte voor Alexander Sørloth. De Noor stond nog maar koud in het veld of hij werkte de bal tegen de touwen: 2-0. De assist kwam op naam van Kasper Larsen, die even later ook nog een aardig kopkans kreeg bij een standaardsituatie. Ook Simon Tibbling, Tom van Weert en Bryan Linssen zorgden nog voor gevaar.

Met invaller Oussama Idrissi voor Ruben Jenssen binnen de lijnen werd nog een heus slotoffensief ingezet. Het leverde nog een handvol kansen en corners op, maar opnieuw bleef de teller steken op ‘2’. Overigens ook opnieuw goed voor drie punten. FC Groningen gaat het weekend in als de nummer 9 van de Eredivisie en heeft komend weekend, zondag 18 december, thuis tegen Go Ahead Eagles om precies te zijn, de kans om met een reeks van vier thuiszeges op rij het jaar 2017 in te gaan.

20161209EOC6328

Laatste nieuws