string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen gaat Euroborg groen kleuren.

Donderdag 05 november 2009 om 13:28

Het stadion van FC Groningen behoort tot de meest sfeervolle voetbalarena’s van Nederland. Euroborg ademt voetbal. De bijnaam is de Groene Kathedraal vanwege de groene stoeltjes op de tribunes en andere groene elementen in het stadion. De buitenzijde van het complex staat echter in schril contrast met de binnenkant. En daar gaat FC Groningen wat aan doen. Op vrijdag 6 november gaat de club een stunt uithalen.

Die avond wordt Euroborg groener dan ooit. Met 1 miljoen groene  lichtstralen gaat de club de voorzijde van Euroborg eveneens omtoveren tot een Groene Kathedraal. De grauw grijze betonzijde aan de buitenkant wordt rond de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo groen verlicht aan de voorzijde van het stadion. De openingshandeling is om 18.00 uur voor de hoofdingang van Euroborg.
Manager commerciële zaken Robbert Klaver licht het idee rond de laatste avondwedstrijd van FC Groningen in competitieverband in 2009 toe. “We willen in deze moeilijke periode een statement maken: weg met de grauwsluier, weg met de recessie of depressie! Daarom willen wij samen met het bedrijfsleven een positief signaal afgeven. Voor 10.000 euro zijn 10.000 lumen, lichtstralen die Euroborg kleur geven, gekocht. Voor het mede mogelijk maken van deze stunt krijgen participanten een pakket aan faciliteiten terug van de club. Met deze stunt willen we ons onderscheiden en laten zien dat we in deze sombere tijden optimisme moeten uitstralen. Het bedrijfsleven kan hierin participeren. FC Groningen is een kleurrijke club en willen juist nu een positieve impuls geven.”
De volgende bedrijven hebben zich aangesloten bij de sfeeractie ‘Geef kleur aan Euroborg’:
– Betonmortel Centrale Groningen
– Energiewacht
– Aalbers Installatietechniek BV
– Lukkien & Schultinga
– Argo Schoonmaakservice
– Groningen Seaports
– Heuvelman Ibis BV
– Wijnne & Barends
– De Haan Advocaten & Notarissen
– Hema Winschoten
– Rijkens Staal- en Systeembouw
– RWE
– Noordlease
– Kostwinder Schildersgroep
– Homij
– 2rent
– Industrielicht

Gerelateerd nieuws.

7 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard