string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen Facts: week 13.

Vrijdag 01 april 2016 om 13:26

Sinds februari wordt in de aanloop naar het weekend een voorbeschouwing geplaatst in de vorm van FC Groningen Facts. In samenwerking met Opta Sports kijken we via een elftal feiten vooruit naar de wedstrijd ADO Den Haag – FC Groningen.

– FC Groningen staat op zes opeenvolgende Eredivisienederlagen en evenaarde daarmee een negatief clubrecord, eerder neergezet in 1974. Bij een nederlaag zou FC Groningen voor het eerst in de historie zeven Eredivisieduels op rij verliezen. In de Eredivisie verloren Willem II en De Volewijckers ooit veertien achtereenvolgende competitiewedstrijden.
– Juninho Bacuna veroverde in de afgelopen thuiswedstrijd tegen Vitesse negen ballen, een persoonlijk record voor de middenvelder in een Eredivisieduel.
– Lorenzo Burnet ondernam twee weken terug drie doelpogingen, meer dan elke andere speler van FC Groningen.
– Simon Tibbling kwam op zondag 20 april kwam tot een passnauwkeurigheid van 68 procent. Eerder in de competitie was zijn percentage in geen enkele wedstrijd onder de 75 procent geweest.
– ADO Den Haag won acht van de 21 thuiswedstrijden tegen FC Groningen in de Eredivisie, speelde vijfmaal gelijk en verloor acht duels.
– ADO Den Haag verloor twee van de laatste elf thuiswedstrijden in de Eredivisie, won er vier en speelde vijf gelijk.
– Edouard Duplan kreeg dit seizoen 99 overtredingen mee in de competitie, 23 meer dan elke andere Eredivisiespeler.
– FC Groningen verloor de laatste drie uitwedstrijden in de Eredivisie en wist dit seizoen twee keer een overwinning te boeken buiten Euroborg.
– FC Groningen kreeg in tien van de laatste elf Eredivisieduels meer schoten op doel tegen dan dat het zelf loste, waaronder de laatste zes (verloren) duels.
– Michael de Leeuw heeft nog één doelpunt nodig om Mariano Bombarda te passeren op de topscorerslijst van FC Groningen in de Eredivisie, hij zou dan de zesde Groningen-speler worden met minimaal 46 Eredivisiegoals.
– Etienne Reijnen (1452) en Simon Tibbling (1447) gaven allebei minimaal vijfhonderd passes meer dan elke andere veldspeler van FC Groningen dit seizoen.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard