FC Groningen en Werder Bremen vermaken wel, maar scoren niet

29 juli 2018

FC Groningen heeft zondagmiddag met 0-0 gelijkgespeeld tegen de Duitse Bundesligaclub Werder Bremen. Spits Tom van Weert was in de eerste helft dichtbij een treffer, na rust redde doelman Sergio Padt zijn ploeg tot tweemaal toe op fabelachtige wijze. 

FC Groningen begon gedreven in het Hitachi Capital Mobility Stadion tegen de ploeg die afgelopen jaar elfde werd in de sterke Duitse Bundesliga. Het team van trainer Danny Buijs voetbalde met veel bewegelijkheid voorin en legde veel energie in de wedstrijd.
 
Het resulteerde het eerste kwartier van het duel in een schot van Jesper Drost dat naast het doel belandde en een poging middenvelder Ritsu Doan. De Japanner schoot van buiten het strafschopgebied met zijn linker hard op de vuisten van doelman Pavlenka. De grootste mogelijkheid was echter na een half uur spelen voor Tom van Weert.
 
Doan zocht met een bekeken steekbal de vrije man aan de linkerkant. Mimoun Mahi produceerde een strakke voorzet die niet goed kon worden verwerkt door een verdediger. Doordat een Duits been de bal nog wel van richting veranderde, kwam deze net niet lekker voor de voeten van Van Weert waardoor hij de bal niet met genoeg vaart richting doel kon krijgen.
 
Ook na rust ging FC Groningen door met aanvallen. Met Jeffrey Chabot en Ludovit Reis had Buijs twee verse krachten ingebracht. Samir Memisevic en Ajdin Hrustic keerden niet meer terug binnen de lijnen. Mahi was direct na rust gevaarlijk met een schot in het zijnet en FC Groningen kreeg een aantal hoekschoppen die konden worden verwerkt door de Duitse verdedigers.
 
Sergio Padt moest na 50 minuten spelen voor het eerst serieus aan het werk. Werder Bremen nam een toegekende vrije schop heel snel en zette daardoor slim middenvelder Josh Sargent één op één met de keeper.
 
Padt stapte naar voren, bleef koel naar de bal kijken en weerhield de Amerikaan van scoren. Tien minuten later was het weer Sargent die deze keer met een kopbal de kwaliteiten van Padt testte. De aanvoerder van FC Groningen redde fabuleus op de kopbal met een snelle reflex zodat de bal via de lat over het doel ging.
 
Mateo Cassierra kwam na ongeveer een uur spelen in het veld voor Mahi en later gingen ook Van Weert en Drost naar de kant. Ahmad Mendes Moreira en Uriel Antuna waren de vervangers. De twee invallers vonden elkaar een kwartier voor tijd. Antuna met de voorzet vanaf rechts, Mendes Moreira met de kopbal die boven op het doel plofte. Bremenspits Harnik kreeg vlak voor tijd nog een schietkans nadat de bal uit de kluts voor zijn voeten viel, maar deze poging zeilde naast waardoor het 0-0 bleef.
 
FC Groningen speelt volgende week zaterdag om 17.00 uur de laatste oefenwedstrijd van deze voorbereiding. Het Franse Caen, uitkomend in de Ligue 1, is dan op Sportpark de Koepel in Haren de tegenstander. Een dag later, op zondag 5 augustus, opent de FC vanaf 13.00 uur de deuren van het Hitachi Capital Mobility Stadion voor de jaarlijkse Open Dag.
 
Opstelling FC Groningen: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Memisevic (46’ Chabot), Warmerdam; Van de Looi, Hrustic (46’ Reis), Drost (71’ Mendes Moreira); Doan, Van Weert (71’ Antuna), Mahi (57’ Cassierra.)
Rest bank: Hoekstra, Kramer, Postma, Wouters, Sopacua.
 
Toeschouwers: 9147

padt werder
doan werder

Laatste nieuws