string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen en Janssens uit elkaar.

Dinsdag 22 september 2009 om 17:06

FC Groningen en Philippe Janssens hebben per direct afscheid van elkaar genomen. De Belgische middenvelder van het Beloftenteam kampte met slepende blessures.

Janssens kwam twee jaar geleden samen met zijn landgenoot Enrico Pellegriti over van het Belgische KRC Genk. Pellegriti trainde regelmatig met de eerste selectie mee, Janssens had voornamelijk te kampen met fysieke tegenslag in Groningen. “Hij heeft hier een kwakkel-periode gekend”, laat trainer Ron Jans weten. “Philippe kwam van de ene in de andere blessure terecht. Op een bepaald moment hebben we elkaar aangekeken en gezegd: ‘Is het niet beter dat je terug gaat naar je eigen omgeving?’ Daar had hij eerst wel moeite mee, maar nu voelt Philippe zich opgelucht.”

Lager niveau
De 21-jarige middenvelder keert terug naar België om daar de draad rustig op te pakken. “Het zou goed zijn als hij eerst weer op een lager niveau gaat trainen om helemaal fit te worden en van daaruit verder te kijken”, meent Jans. “Philippe kan heel aardig voetballen en heeft aangetoond zeker het niveau van de Beloften aan te kunnen.”

Gerelateerd nieuws.

13 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard