FC Groningen en Golazo Noord Nederland hand in hand richting finish 4 Mijl van Groningen

22 juni 2022

FC Groningen krijgt een eigen startvak bij de komende editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen. De Trots van het Noorden is met Golazo Noord Nederland, organisator van het jaarlijkse hardloopevenement in Groningen, een partnership aangegaan om samen zoveel mogelijk mensen in beweging te brengen. De Menzis 4 Mijl van Groningen wordt op zondag 9 oktober 2022 gelopen, de inschrijving voor het evenement is afgelopen week gestart.

Op zondag 9 oktober lopen vele duizenden deelnemers van Haren naar Groningen tijdens de 35e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen; het grootste loopfeest van Noord-Nederland. Voor FC Groningen-supporters een extra speciale editie, er komt namelijk een FC Groningen startvak. De samenwerking met Golazo Noord Nederland past uitstekend in de maatschappelijke ambitie van de club om samen bewegingsarmoede in het verzorgingsgebied op te lossen.  
 
Laagdrempelig  
Marketingmanager Edwin Froma is content met de samenwerking. “De 4 Mijl van Groningen is een begrip in Noord-Nederland. Een laagdrempelig hardloopevenement dat heel veel Noorderlingen structureel in beweging brengt. Mensen van alle leeftijden die gaan trainen om het beste uit zichzelf te halen. Het is fantastisch dat de organisatie onze ambitie om bewegingsarmoede tegen te gaan omarmen. We hebben als FC Groningen een missie uitgesproken ‘Geen bewegingsarmoede in ons verzorgingsgebied’. Een doel dat we alleen kunnen behalen door samen te werken. Met andere clubs, met partners, met organisaties als Golazo Noord Nederland.” 
 
Vanzelfsprekend worden FC-supporters door de club aangespoord om de hardloopschoenen aan te trekken en zich in te schrijven voor de bekendste en leukste hardloopwedstrijd van Groningen de Menzis 4 Mijl van Groningen. De Trots van het Noorden zal samen met partner Scapino een activatie opzetten en onderzoekt de mogelijkheden voor een oefenparcours rondom stadion Euroborg. Leden van de FC Groningen Business Club zullen actief woorden aangemoedigd om zich in te schrijven voor de bedrijvenloop.  

DSC_0448

Charity Run  
Organisator Golazo Noord Nederland kondigde afgelopen week aan dat Jeugdfonds Sport en Cultuur samen met de Meer en Beter Bewegen Tour voor meerdere jaren als goed doel is gekoppeld aan de Charity Run. Froma: “Met onze eigen Meer en Beter Bewegen Tour starten we na afloop van het hardloopevenement en willen we samen met andere topsportclubs in Groningen de wijken in. Als inspiratiebron voor de volgende generatie. Op die wijze maken we het bewegen onder onze jeugd nog duurzamer. Prachtig dat Golazo Noord Nederland de waarde van Meer en Beter Bewegen met deze langere samenwerking inziet.”
 
Jeugdfonds Sport en Cultuur is doel waar ook FC Groningen nauwe banden mee heeft en intensief mee samenwerkt. “Zij doen fantastisch werk voor kinderen voor wie het niet vanzelfsprekend is dat ze (in verenigingsverband) kunnen sporten vanwege financiële uitdagingen,” aldus Froma. “Wij vinden als FC Groningen dat sport toegankelijk moet zijn voor iedereen, ongeacht financiële status, handicap of leeftijd. Iedereen heeft recht om te sporten. We kijken samen ontzettend uit naar een succesvolle en plezierige 4 Mijl.” Inschrijven voor de Menzis 4 Mijl van Groningen is mogelijk via de volgende link: inschrijven 4 Mijl.

Laatste nieuws