string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen D2-trainer Bote Talsma: “Tevreden over individuele groei”.

Maandag 24 februari 2014 om 21:39

Het jongste jeugdteam van RVO FC Groningen/Cambuur hervat zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd op Corpus den Hoorn. Het is de enige puntenwedstrijd van de dag. Voor de rest worden louter oefenduels afgewerkt en speelt D1 op een toernooi in Amsterdam.

Uitgelicht
FC Groningen D2 v Drachtster Boys D1
De eerstejaars D-pupillen sloten de eerste seizoenshelft zonder puntenverlies af. Aan de ongeslagen status in officiele wedstrijden kwam afgelopen zaterdag echter een abrupt einde toen de bekerwedstrijd in en tegen Hoogezand met 4-3 ging verloren. Trainer Bote Talsma over dat duel: “We hadden in die wedstrijd het meeste balbezit en kregen ook een aantal grote kansen. Naarmate het duel vorderde kregen we steeds meer balbezit maar werden we in de eindpass ook slordiger.”
“Onze goals werden gemaakt dankzij goede keuzes uit ons aanvalsspel. De tegendoelpunten vielen door onoplettendheid bij standaardsituaties. Ik vond Hoogezand compact verdedigen. En als de ruimtes daardoor kleiner worden, moet je ook nauwkeuriger spelen.” In de competitie is Hoogezand momenteel de grootste concurrent van groenwit. Het verschil op de ranglijst bedraagt zes punten.
Over de eerste seizoenshelft is Talsma content. “Alle jongens waren vorig seizoen nog E-pupil. Op een klein veld speelden zij 7 tegen 7. De spelersaantallen en ruimtes veranderen. Dat vergt aanpassingen. Verder spelen zij bij een nieuwe club in een nieuwe omgeving en dat is ook altijd wennen. De meeste jongens kende ik echter al van de voetbalschool. Als ik kijk naar bijvoorbeeld de individuele groei en trainingsintensiteit dan ben ik tevreden zoals het nu gaat.”
“Ik ben blij om te zien dat de spelers willen leren, hard werken en daardoor vooruitgaan in hun voetbalhandelingen. Na de winterstop zijn we wel wat wisselvallig. Maar in elk duel zie je wel terug dat we kansen via goed samenspel creeeren en dat we mooie teamdoelpunten maken. Wat nog beter kan is dat we na balverlies sneller de bal terug veroveren.”
Een kampioenschap lonkt voor FC Groningen D2 maar dat is niet het eerste waar de trainer zich mee bezig houdt. “Onze doelstelling is het steeds beter uitvoeren van onze speelwijze en dat ook steeds langer proberen vol te houden. Daarnaast hebben we doelstellingen die voor elke speler individueel verschillend zijn.” De wedstrijd tussen FC Groningen D2 en Drachtster Boys D1 wordt gespeeld op het kunstgrasveld en begint om 10.00 uur.
WEDSTRIJDSCHEMA ZATERDAG 1 MAART 2014
Teams Locatie Groningen
Programma (thuis):
FC Groningen B1 v FC Nordenham u.17 (17.30 uur, oefen, vrijdag)
FC Groningen B2 v Sparta Nijkerk B1 (13.15 uur, oefen)
FC Groningen C1 v Hollandia C1 (15.00 uur, oefen)
FC Groningen C2 v Sparta Nijkerk C1 (11.30 uur, oefen)
FC Groningen D2 v Drachtster Boys D1 (10.00 uur)
Mini-toernooi AFC (Amsterdam):
FC Groningen D1 v NEC/FC Oss (11.15 uur)
FC Groningen D1 v AFC D1 (12.30 uur)
Teams Locatie Leeuwarden
Programma (thuis):
SC Cambuur D1 v Hollandia D1 (13.00 uur, oefen)
De voetbalzaterdag is te volgen via Twitter!

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard