string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen D1 present op tweede editie Eurocup in Delfzijl.

Woensdag 08 januari 2014 om 10:01

Zaterdag en zondag wordt in de Brede School Noord in Delfzijl de tweede editie van de Eurocup gehouden.

Tien teams, waaronder FC Groningen D1, nemen deel aan dit tweedaagse zaalvoetbaltoernooi met boarding. De eerste editie was een succes. Van de deelnemende teams waren louter positieve geluiden op te vangen. Daarnaast kwamen veel toeschouwers, met name op de finaledag, af op het evenement. Vorig jaar ging de eindstrijd tussen de onder-13 teams van FC Groningen en KV Mechelen. De Belgen gingen er met de winst vandoor.
Aangezien alle trainers van de jeugdteams van FC Groningen komend weekeinde op stage gaan in Manchester worden de D-pupillen van de Trots van het Noorden ook ditmaal gecoacht door Edwin Bolt (nu coordinator, voorheen elftalleider van de onder-14 ploeg). Bolt heeft er zin in: “De Eurocup is een leuk evenement. Vorig jaar werden we tweede en dus ligt er toch een bepaalde druk op onze ploeg.”
“Het belangrijkste is echter dat de jongens zoveel mogelijk genieten van het toernooi en daaromheen de entourage. Als we goed beginnen en meteen de puntjes pakken dan moeten we zeker weer de halvefinales kunnen bereiken. Maar het is zeker geen vanzelfsprekendheid dat we op zondag weer de finale spelen. Ik verwacht dat het deelnemersveld dit jaar sterker is.”
Vorig jaar was de gehele selectie present op Eurocup. Er werden twee teams gevormd en tijdens de finale kwamen alle spelers in actie. Achteraf was dat misschien een ietwat ongelukkige keuze. “We waren meer aan het wisselen dan dat we aan voetballen toe kwamen. Dit jaar hebben we gekozen voor een selectie van twee doelmannen en acht spelers”, verklaart Bolt.
“We zijn geen amateurclub. Bij ons gaat het om de ontwikkeling en dan moet je laten zien dat je bij de betere spelers hoort. Voor de afwezigen kan dit een mooie stimulans zijn om er een stapje bij te doen. Het voordeel van een vaste groep is dat we nu iets meer een team kunnen houden en daardoor ook kunnen groeien in het toernooi. Maar bovenal gaat het erom dat de jongens plezier beleven aan het evenement.”
De wedstrijden in de poulefase duren achttien minuten. In de ochtenduren wordt de eerste poule, met daarin FC Groningen D1, in het geheel afgewerkt. In de middag is de andere poule aan de beurt. Op zondag zijn de finalewedstrijden. De twee hoogst geklasseerde teams spelen de halvefinales en vervolgens de strijd om de derde en vierde plaats en de finale. De overige teams maken uit wie uiteindelijk op de vijfde tot en met de tiende plaats eindigen.
Selectie FC Groningen D1:
Nick van Leeuwen (k), Daan Reiziger (k), Pim Betzema, Leonel Miguel, Giovanni Zwikstra, Harold Kwant, Joshua Sion, Remco Balk, Joris Reiziger en Jarno Deuring.
Programma FC Groningen D1:
FC Groningen D1 v Regioteam (10.38 uur)
FC Groningen D1 v AZ D1 (11.16 uur)
FC Groningen D1 v SC Heerenveen D1 (12.19 uur)
FC Groningen D1 v Esbjerg FB D1 (12.57 uur)
OEFENWEDSTRIJDEN
Teams Locatie Groningen:
Actief A1 v FC Groningen B1 (14.00 uur)
Frisia C1 v FC Groningen C1 (10.00 uur)
Be Quick 1887 C1 v FC Groningen C2 (13.30 uur)
Teams Locatie Leeuwarden:
SC Cambuur C2 v Staphorst C1 (13.00 uur)
AFC D1 v SC Cambuur D1 (12.00 uur)
De wedstrijden zijn te volgen via Twitter!

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard