FC Groningen D1 besluit met gelijkspel.

Woensdag 23 april 2014 om 13:10

De tweedejaars D-pupillen van FC Groningen hebben de competitie in de Eerste Divisie C afgeloten met een gelijkspel tegen De Graafschap,

DE GRAAFSCHAP D1 2-2 FC GRONINGEN D1
1-0 (2.), 1-1 Remco Balk (20.), 1-2 Joshua Sion (22.pen.), 2-2 (34.)

opstelling FCG D1
Daan Reiziger, Harold Kwant, Pim Betzema, Leonel Miguel, Quinten Anakotta, Giovanni Zwikstra, Tariq Lancelot, Joris Reiziger, Remco Balk, Jarno Deuring, Joshua Sion. Wissels: Jonathan Edens, Gerwin Heidema, Mark Ploeger, Nick van Leeuwen, Leon Santema.
FC Groningen D1 is in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tot een puntendeling gekomen. De ‘uitwedstrijd’ tegen De Graafschap D1, die gespeeld werd op Corpus den Hoorn, werd met 2-2 gelijkgespeeld. Via een lobje over de Groningse doelman kwam de Gelderse ploeg al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Daarna domineerde de ploeg van trainer Arjen Jorritsma.
Schoten van Joshua Sion, Tariq Lancelot en Giovanni Zwikstra leverden geen treffers op. In de 20ste minuut won Remco Balk op een pass van Lancelot de tweestrijd met de doelman. De aanvaller maakte in een leeg doel de gelijkmaker. Twee minuten later was het wederom raak. Balk werd gevloerd in de zestien waarna Sion vanaf de stip geen fout maakte.
In het tweede half uur leidde een slippertje van doelman Daan Reiziger de 2-2 in. Het spel aan Groningse zijde werd daarna rommelig en onrustig. Remco Balk kreeg nog wel een dot van een kans terwijl de ploeg ook nog een strafschop claimde. De Graafschap creeerde echter de beste mogelijkheden. Zo moest doelman Daan Reiziger nog een tweetal prima reddingen verrichten.