FC Groningen C1 ruim langs Grootegast B1.

Vrijdag 14 juni 2013 om 23:20

Zeven van de negen jeugdteams van RVO FC Groningen/Cambuur kwamen vandaag in actie. Alleen de onder-16 ploeg leed een nederlaag.

Match of the Day
FC Groningen C1 8-1 Grootegast B1
Op Corpus den Hoorn werden spelers en de aanwezige toeschouwers voor rust getrakteerd op een enorme hoosbui. Aanvankelijk was het zoeken voor de thuisploeg. Via Jairzinho Leirissa werd het eerste schot op doel gelost. De gasten uit Grootegast namen vervolgens verrassend de leiding. Vrij snel daarna stelde de ploeg van trainer Hugo Alves Velame orde op zaken. Armani Mardjoeki zag een schot gekeerd maar uit de rebound kopte Tom van der Looi raak.
Jairzinho Leirissa schoot vier minuten later laag en hard binnen waarmee de voorsprong een feit was. Oege Sietse van Lingen was dichtbij een derde treffer. Uiteindelijk kwam die treffer er nog wel voor rust. Een grove verdedigingsfout werd door Leirissa afgestraft. Jhurrey Margaritha kreeg ook nog twee goede mogelijkheden om de score op te voeren maar de ploegen gingen met een 3-1 stand de rust in.
Na rust was het aanzienlijk beter vertoeven langs de lijn. De regen had plaats gemaakt voor de zon en op het veld was het eenrichtingsverkeer. In de 42ste minuut werd de doelpuntenkermis hervat met een prachtig schot van afstand door Marc Vegter. Diezelfde Vegter zag even later een hoekschop onvoldoende gekeerd door de goalie waarna Luka Prljic eenvoudig een handvol treffers vol maakte.
Dat was in een fase waarin middels prima en snel combinatievoetbal kans op kans gecreeerd werd. Ook Martijn van Maastrigt was trefzeker. Hij maakte de zesde en de zevende treffer. Die laatste na een mooie steekbal van Marc Vegter. Shabani Nduwumuremyi schoot een strafschop tegen de lat waarna Jhurrey Margaritha het laatste woord had. De aanvaller bepaalde in de laatste minuut de eindstand op 8-1.
Overige wedstrijden
In Zwolle won FC Groningen A1 nipt van PEC Zwolle A1. Bij de Groningers kwamen twee testspelers, Jorran van Santen en Nedin Zukanovic, in actie. Laatstgenoemde maakte zeven minuten voor tijd de winnende treffer Daro Faraj was verantwoordelijk voor de assist. Ook FC Groningen B1 trof in hetzelfde stadion PEC Zwolle B1. Dat duel was al na een kwartier beslist dankzij een loepzuivere hattrick van Stan Haanstra in een tijdsbestek van twaalf minuten.
FC Groningen B1 speelde tegen Gorecht B1 een wedstrijd over drie keer dertig minuten. Door de aanwezigheid van de vele nieuwelingen speelde de FC aanvankelijk wat onwennig. In het vervolg werd het steeds beter aan FC-zijde. Een nederlaag kon het echter niet voorkomen. FC Groningen D2 keek op De Esserberg al snel tegen een 2-0 achterstand aan. In de laatste twintig minuten was het spel tamelijk goed. Uiteindelijk werd met een ruime overwinning het veld afgestapt.
In Leeuwarden won SC Cambuur D1 eenvoudig van Frisia D1. Mark van de Meer scoorde twee van de vier doelpunten voor de ploeg van trainer Elwin van Keulen. Ook SC Cambuur C2 wist haar wedstrijd in winst om te zetten. Na een 0-1 ruststand werd Blauw Wit ’34 C1 nipt met 2-3 verslagen. Voor geelblauw waren Max de Jong, Wilko van der Kooi, Hidde Drost trefzeker.
Teams Locatie Groningen
PEC ZWOLLE A1 0-1 FC GRONINGEN A1
0-1 Nedin Zukanovic (83.)
PEC ZWOLLE B1 1-4 FC GRONINGEN B1
0-1 Stan Haanstra (2.), 0-2 Stan Haanstra (6.), 0-3 Stan Haanstra (14.), 1-3 (55.), 1-4 Yannick Kuijpers (70.)

GORECHT B1 2-1 FC GRONINGEN B2
1-0 (13.), 1-1 Sander de Grote (35.), 2-1 (68.)
FC GRONINGEN C1 8-1 GROOTEGAST B1
0-1 (11.), 1-1 Tom van de Looi (15.), 2-1 Jairzinho Leirissa (19.), 3-1 Jairzinho Leirissa (27.), 4-1 Marc Vegter (42.), 5-1 Luka Prljic (45.), 6-1 Martijn van Maastrigt (46.), 7-1 Martijn van Maastrigt (55.), 8-1 Jhurrey Margaritha (69.)

BE QUICK 1887 D1 2-6 FC GRONINGEN D2
1-0 (1.), 2-0 (4.), 2-1 Romano Postema (17.), 2-2 Jesper de Backer (20.), 2-3 Kian Slor (25.pen.), 2-4 Kian Slor (40.), 2-5 Marshelon Pourier (46.), 2-6 Romano Postema (52.)
Teams Locatie Leeuwarden:
BLAUW WIT ’34 C1 2-3 SC CAMBUUR C2
Doelpunten Cambuur: Max de Jong, Wilko van der Kooi, Hidde Drost
FRISIA D1 0-4 SC CAMBUUR D1
0-1 Kian Visser (8.), 0-2 Feike Zijlstra (13.), 0-3 Mark van de Meer (21.), 0-4 Mark van de Meer (56.)