FC Groningen C1 bereikt kwartfinales.

Dinsdag 11 november 2014 om 20:51

Vier van de negen jeugdteams van RVO FC Groningen/Cambuur zijn na de wedstrijden van vandaag nog actief in de diverse bekertoernooien.

Teams Locatie Groningen
FC GRONINGEN B2 0-3 DE GRAAFSCHAP B1
0-1 (3.), 0-2 (48.), 0-3 (79.)
opstelling FCG B2 Joep van de Haar, Givancy Phillips, Daniel Camara Bos (66.Alagie Jabbie), Jan Hup, Daphny Phillips (41.Armani Mardjoeki), Mark Westra, Marc Vegter, Daniel Teune (66.Werner Bouma), Ibrahim Dumduya, Martijn van Maastrigt (66.Tom Boezerooy), Jhurrey Margaritha.
In de achtstefinales van de jeugdcup voor B-junioren speelde de onder-16 ploeg van FC Groningen een teleurstellende wedstrijd. De ploeg kwam een snelle achterstand nooit te boven en leed dan ook een kansloze nederlaag. Vlak voor rust voorkwam doelman Joep van de Haar een grotere achterstand. Acht minuten voor rust kwam de Gelderse ploeg op 0-2 na een onoplettendheid in de Groningse defensie. De thuisploeg kreeg geen enkele kans en als er al mogelijkheden lagen dan was de eindpass niet goed verzorgd.
FC GRONINGEN C1 2-0 BRABANT UNITED C1
1-0 Mees Gootjes (31.), 2-0 Sammy Crowther (50.)
opstelling FCG C1 Mats Roorda, Steyn Strijker, Tapmahoe Sopacua (45.Alagie Jabbie), Ken Raghoebar, Gabriel Fernando (45.Rick Boyer), Mees Gootjes, Nick Kleen (45.Mark Jagt), Ashraf Hezam (45.Werner Bouma), Mark te Velde (45.Max de Jong), Wilko van der Kooi, Sammy Crowther.
De ploeg van trainer Hugo Alves Velame bereikte de kwartfinales van het landelijke bekertoernooi voor C-junioren na een eenvoudige overwinning op Brabant United C1. De groenwitten domineerden vanaf het begin maar hadden moeite met het benutten van de kansen. Sammy Crowther raakte de paal terwijl Gabriel Fernando een inzet gekeerd zag. Vlak voor rust viel alsnog de openingstreffer. Mees Gootjes schoot vanaf de zestien hard en lag raak. In de tweede helft kopte Nick Kleen op de lat na een prima voorzet van Steyn Strijker, De verdediger leverde vervolgens de assist op Sammy Crowther die na een prima balaanname de voorsprong verdubbelde. FC Groningen C1 won alle drie pouleduels en incasseerde daarin geen enkel tegendoelpunt.
FC GRONINGEN C2 3-3 ONS SNEEK C1
1-0 Remco Balk (17.), 2-0 Tariq Lancelot (21.), 3-0 Max Hamelink (24.), 3-1 (33.), 3-2 (59.), 3-3 (63.). Strafschoppen: ONS mist (over), Pim Betzema 1-0, ONS 1-1, Jules Anakotta 2-1, ONS 2-2, Max Hamelink 3-2, ONS mist (lat), Sven Jager 4-2
opstelling FCG C2 Nick van Leeuwen, Julian Fluks, Giovanni Zwikstra (36.Leonel Miguel), Pim Betzema, Quinten Anakotta (36.Harold Kwant), Max Hamelink, Tariq Lancelot, Joris Reiziger, Remco Balk, Jarno Deuring (43.Jules Anakotta), Joshua Sion (47.Sven Jager).
De onder-14 ploeg bereikte de volgende ronde na een echt bekerduel op Corpus den Hoorn. FC Groningen C2 kwam op een 3-0 voorsprong en leek regelrecht af te stevenen op de derde ronde. “We begonnen ook goed aan de wedstrijd en probeerden voetballend tot kansen te komen. Maar we hadden meer moeten scoren, dan was het over en uit geweest,” zei trainer Gerard Wiekens. De Friezen kwamen vlak voor rust terug in de wedstrijd. In de tweede helft miste Tariq Lancelot twee opgelegde kansen. Een inzet belandde op de paal. Wiekens: “Sneek ging een kwartier voor tijd een op een spelen. We kregen het daarna moeilijk met hun lange ballen en hun inzet.” Via twee rake kopballen werd het alsnog gelijk. In de slotminuut werd een treffer van ONS afgekeurd wegens buitenspel. “Ook wij hadden nog twee goede aanvallen waaruit we hadden kunnen scoren. Ik vind dat we hard gevochten hebben maar aan de bal te onrustig waren,” concludeerde Wiekens. De strafschoppenserie werd gewonnen door de thuisploeg. Zelf werd vanaf de stip geen fout gemaakt terwijl de gasten uit Sneek tweemaal geen doel troffen.
FC GRONINGEN D1 1-10 VITESSE D1
0-1 (2.), 0-2 (5.), 0-3 (10.), 1-3 Kian Slor (19.pen.), 1-4 (22.), 1-5 (29.), 1-6 (32.), 1-7 (39.), 1-8 (48.), 1-9 (52.), 1-10 (57.)
opstelling FCG D1 Max Wolfs, Tijs Mulder, Yannick Hettinga, Daan Scholtens, Nout de Groot, Tom van der Werff, Joel van Kaam, Job van Dijk, Romano Postema, Jesper de Backer, Kian Slor. Wissels: Marshelon Pourier, Marco Hut, Jimi van Halen, Stein Barkhuis, Jort Stuiver, Corvin Braun.
Voor de tweedejaars D-pupillen is het bekeravontuur afgelopen. In de laatste poulewedstrijd volstond een punt om poulewinnaar te worden maar de ploeg van trainer Arjen Jorritsma kreeg een forse nederlaag te incasseren. Vanaf het begin waren het de Arnhemmers die de lakens uitdeelden. De thuisploeg kreeg met name geen vat op de fysiek sterke en snelle spits van de gasten. Elke hoekschop was gevaarlijk en daarnaast speelde de FC zelf ook niet goed. Bij een 0-3 achterstand werd Kian Slor gevloerd in het strafschopgebied. De aanvaller benutte zelf het buitenkansje. Ook na rust bleef het aan Groningse zijde verdedigend slordig. Teveel ballen werden onnodig ingeleverd. Invaller Marshelon Pourier was nog het meest dichtbij een doelpunt. Eenmaal raakte hij de lat en eenmaal trof hij uit een klutssituatie net geen doel.
FC GRONINGEN D2 8-2 ANNEN D1
1-0 Sietze de Klerk (27.), 1-1 (29.), 2-1 Rida Ajouaou (34.), 3-1 Rida Ajouaou (36.), 4-1 Sietze de Klerk (38.), 5-1 Bjorn Meijer (42.), 6-1 Maurilio de Lannoy (50.), 6-2 (52.), 7-2 Jamai Bont (59.), 8-2 Jamai Bont (60.)
opstelling FCG D2 Owen van der Vlag, Rob Vegt, Redzer Veenkamp, Bastiaan Renkema, Jesse Glasbergen, Stijn Hensema, Milan Drayer, Sietze de Klerk, Olivier van der Tuin, Jamai Bont, Bjorn Meijer. Wissels: Rida Ajouaou, Revelino Slagveer, Maurilio de Lannoy, Emircan Gulge, Liam Tyler, Luciano Valente.
Ondanks een moeizame eerste helft won FC Groningen D2 alsnog met grote cijfers. De gasten uit Annen openden fanatiek en zagen de lat een treffer in de weg staan. Via Jamai Bont en Olivier van der Tuin kreeg de thuisploeg ook de eerste kansen. Vlak voor rust brak de wedstrijd open. Sietze de Klerk schoot van twintig meter raak en niet veel later was een afstandsschot ook doelman Owen van der Vlag te machtig. Na rust domineerde de ploeg van trainer Bote Talsma wel en verzekerde het zich al snel van een plaats in de derde ronde van de knock-outfase.
Teams Locatie Leeuwarden
FC LEWENBORG C1 1-1 SC CAMBUUR C2
0-1 Mark van der Meer (10.), 1-1 (35.). Strafschoppen: LEW mist, Kevin de Vries mist, LEW 1-0, Kian Visser mist, LEW 2-0
opstelling SCC C2 Tristan Boersma, Robert Polee, Deno Alejo, Jens van der Heide (60.Rik de Boer), Feike Zijlstra (36.Kian Visser), Koen Kribben, Kevin de Vries, Pieter Abe de Jong (36.Job Zwager), Chiel Kuiper, Mark van der Meer, Bart Kooistra.
ATC ’65 D1 1-1 SC CAMBUUR D1
0-1 Milan de Koe (20.), 1-1 (29.)
opstelling SCC D1 Brett Minnema, Bas Verbree, Martijn Ferwerda, Milan de Koe, Dylano van Dijk, Quinten Lamsma, Willem de Boer, Tobias Hoogstra, Steyn Potma, Jorn Jongsma, Jorrit Miedema. Wissels: Levi de Ron, Maurice Lap, Jhondly van der Meer, Andries Venema, Milan Smit.