FC Groningen brengt leerlingen Mytylschool in beweging

10 december 2020

FC Groningen heeft donderdagochtend samen met Kids United en maatschappelijk partner Menzis een bezoek gebracht aan de Mytylschool Prins Johan Friso in Groningen voor een gezamenlijke beweegactiviteit. Trainers van Stichting FC Groningen in de Maatschappij brachten een groep van ruim dertig kinderen een uur in beweging met allerlei leuke voetbaloefeningen. Kids United overhandigde de Mytylschool een shirt, maatschappelijk partner Menzis gaf meerdere FC-voetballen cadeau zodat de leerlingen ook in de toekomst in beweging kunnen blijven.

c93a2df7-1df1-4a89-b346-f1b6fde57a99

Eén van de doelstelling van Stichting FC Groningen in de Maatschappij is het terugdringen van bewegingsarmoede. Samen met het geadopteerde G-team Kids United en maatschappelijk partner Menzis werden donderdag 10 december de krachten gebundeld in een succesvolle en plezierige beweegochtend op de Mytylschool, een school gericht op onderwijs voor kinderen met een (fysieke) beperking.
 
FC-voetballen en een shirt
De Mytylschool heeft al jaren een nauwe samenwerking met Stichting FC Groningen in de Maatschappij en ook dit jaar werden de trainers van de FC weer met open armen en lachende gezichten ontvangen. Het feit dat ook Kids United aanwezig was bij het bezoek en een shirt overhandigde, werd door de leerlingen zeer gewaardeerd. Veel van de spelers die voor FC Groningen en Kids United actief zijn in de Bijzondere Eredivisie, zitten op de Mytylschool. Het shirt krijgt naast het exemplaar van FC Groningen een prachtige plek in het gebouw.
 
Maatschappelijk partner Menzis draagt graag haar steentje bij in het streven om bewegingsarmoede in het achterland van FC Groningen tegen te gaan en hoopt met de geschonken FC-voetballen dat de beweegochtend een passend vervolg krijgt in de toekomst.
 
Vol energie
Ruim 30 leerlingen werden onderverdeeld in twee groepen waarna de vier FC-trainers met beide groepen aan de slag gingen. Tijdens een heerlijke training van ruim een uur werd en volop bewogen en veel plezier gemaakt. Het leverde lachende gezichten en bezwete koppies op. “De energie die van deze kinderen afspat is fantastisch,” aldus Hans van Tamelen, projectleider van Stichting FC Groningen in de Maatschappij.
 
“We vinden het als club belangrijk dat iedereen, met of zonder fysieke beperking, de mogelijkheid krijgt om voldoende te bewegen. Deze ochtend heeft aangetoond dat de kinderen op de Mytylschool graag in beweging komen en daar energie uit halen. Daarom is het ook zo mooi dat onze partner Menzis meerdere FC-voetballen ter beschikking stelt zodat ze ook in de toekomst lekker kunnen blijven bewegen. Het shirt van Kids United is voor veel leerlingen heel speciaal. Het is het shirt waarin zij, of hun vrienden voetballen namens FC Groningen. Mooi dat deze nu een plekje krijgt op school.”
 
Stadionstoelen
Van Tamelen deed na het bezoek namens de club ook nog een belofte waardoor de FC-beleving bij de kinderen extra wordt aangewakkerd. “We gaan een meerdere oude businessseats ter beschikking stellen die in de gang worden gemonteerd. Kinderen die op de bus naar huis moeten wachten, kunnen in de toekomst op deze stoelen wachten. Zo creëren we het gevoel dat ze in het stadion bij FC Groningen zitten. We zijn trots op hun support. Het was een zeer geslaagde ochtend waar wij en de leerlingen hopelijk ook lang met een goed gevoel op terugkijken.”

Laatste nieuws