FC Groningen bezorgt Twente eerste thuisnederlaag.

Maandag 01 december 2014 om 12:20

FC Groningen heeft zondagmiddag met 1-2 weten te winnen in de Grolsch Veste van FC Twente. Na de tweede uitzege van dit seizoen staat Groningen nu zevende op de ranglijst.

Net als vorige week werd Padt vroeg in de wedstrijd op de proef gesteld met een belangrijke redding op een schot van Ziyech. De eerste kans van FC Groningen was voor Antonia, maar deze schoot hij over. Na een kwartier spelen was het weer Antonia die na een mooie pass van Chery één op één kwam met keeper Marsman, die redding bracht voor Twente.  Vier minuten later was het wel raak,  De Leeuw scoorde zijn zevende doelpunt van het seizoen, waarvan 5 met het hoofd!
In de 27e minuut was het Chery die via een vrije trap de score verdubbelde. Via een ‘zwabberbal’ en door de handen van de keeper van Twente ging de bal uiteindelijk het doel in, 0-2!
Na de pauze was het Twente die na een aantal wissels meer aandrong bij FC Groningen.  Er waren kansen over en weer, maar geen van beide ploegen wist te scoren. Verdedigend kwam Groningen niet heel erg in de problemen, tot de rode kaart van Hoesen in de 80e minuut. Twee minuten voor tijd werd het dan toch nog spannend, Twente bracht de stand op 1-2. De resterende tijd was het nog even billen knijpen voor de FC Groningen fans, maar na 94 minuten gespeeld te hebben floot de scheidsrechter af.
Een sensationele overwinning van Groningen op de Tukkers, die al anderhalf jaar ongeslagen waren in eigen huis!

Voorafgaand aan de wedstrijd liepen er 11 Junior Club leden met een FC Groningen speler het veld op: Robin Hofman, Casper Postma, Alwin Bos, William Hoogenkamp, Renzo Zoutman, Thom van der Werff, Damian van der Schoot, Jurre Doorten, Sander Hofman, Marten de Jong en Robbin van Kooten.

Komende zondagmiddag 7 december speelt FC Groningen thuis om 14.30 uur tegen SC Heerenveen. Ook daarna staan er nog twee thuiswedstrijden op het programma, zondagmiddag 14 december  om 14.30 uur tegen Vitesse en woensdagavond 17 december de bekerwedstrijd tegen Volendam om 19.30 uur.