FC Groningen aanwezig bij opstartcursus OldStars Sports

25 augustus 2021

Voldoende beweging houdt mensen fysiek en mentaal fit. FC Groningen zet zich in tegen bewegingsarmoede en wil iedereen in beweging brengen, ook de ouderen. Voetbal is voor mensen van alle leeftijden, de FC Groningen OldStars laten zien dit prima te kunnen. Komende vrijdag, 27 augustus, is op Sportpark Corpus den Hoorn een opstartcursus voor alle geïnteresseerden die belangstelling hebben voor deze OldStars Sports. In de strijd tegen bewegingsarmoede zet FC Groningen zich dit seizoen ook vol in voor OldStars Sports voor mannen en vrouwen boven de 60 jaar. 

De opstartcursus van OldStars Sports is een initiatief met samenwerkingspartners van Stichting FC Groningen in de Maatschappij; het Nationaal Ouderenfonds, Menzis, Huis voor de Sport en Athletic Skills Model. Deze cursus reikt trainers en begeleiders handvatten aan om ouderen op een verantwoorde wijze via OldStars Sports in beweging te brengen. Dit gebeurt via drie bouwstenen: spelvormen, aanbieden van de juiste beweegvormen en de sociale setting waarin dat gebeurt. Deze bouwstenen leveren tezamen een bijdrage aan de gezondheidsvaardigheden van ouderen. Een van de cursisten is een FC Groningen OldStar die dit seizoen Walking Football gaat opzetten in Assen en omstreken.
 
De cursus onder leiding van drie enthousiaste docenten bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Deelnemers worden gevraagd zich te kleden in sportieve kleding met kunstgrasschoeisel voor buiten. Cursisten uit onder meer het voetbal, hockey, tennis en basketbal hebben zich aangemeld voor de opstartcursus. Voor meer informatie over de opstartcursus klik hier.
 
Het uitgangspunt van de FC Groningen OldStars is het leveren van een positieve bijdrage aan de levenskwaliteit van ouderen. De spelvarianten geven senioren de mogelijkheid om op hun eigen niveau mee te (blijven) doen in en rondom de sportvereniging. Vanuit het Athletic Skills Model worden beweegvormen ingezet om ouderen verantwoord te laten bewegen en fitter en gezonder te maken. Sociale activatie, cognitieve uitdaging en plezier worden gecombineerd middels aangepaste spelvormen.
 
De opstartcursus is de aftrap voor een nieuw seizoen vol OldStars Sports waarin FC Groningen via haar maatschappelijke programma’s gericht op senioren inzet op het meer en beter laten bewegen van deze leeftijdsgroep. 

ouderenfonds1

Laatste nieuws