FC Groningen A1 na late winst de beste in de Eerste Divisie Hoog.

Woensdag 13 mei 2015 om 17:45

De A-junioren bleken na de winterstop de beste in de Eerste Divisie Hoog. In de Jeugdcup voor C-junioren verloor de FC nipt van landskampioen Ajax.

FC GRONINGEN A1 3-1 WILLEM II A1
0-1 (22.), 1-1 Gijs Jasper (45.), 2-1 Twan Nieboer (89.), 3-1 Stan Haanstra (90.pen.)
opstelling FCG A1 Kevin Wilpstra, Mohammed Abdoel Karim (84.Jim de Leeuw), Twan Nieboer, Youri ter Arkel, Daro Faraj, Sadik Spijodic (65.Youri Schuur), Rutger Etten, Gijs Jasper, Yassine Zakir (65.Stan Haanstra), Cedric Main (75.Dennis Molema), Dennis van Duinen.
Op Corpus den Hoorn bleef de ploeg van trainer Peter Hoekstra de gasten uit Tilburg maar net de baas. Op slag van rust haalde Gijs Jasper hard uit voor de gelijkmakende treffer. Kansen in de eerste helft waren schaars. Diezelfde Jasper kreeg in de beginfase twee goede kansen uit een corner maar hij zag zijn inzetten gekeerd door de doelman. De Tilburgers raakten in de zevende minuut de paal maar namen halverwege toch de leiding. Na de hervatting had de thuisploeg een overwicht en kreeg het via Cedric Main en Yassine Zakir twee goede kansen. Nadat de storm was gaan liggen leek het duel op een gelijkspel uit te draaien. Willem II zag doelman Kevin Wilpstra in de weg staan terwijl ook Stan Haanstra niet scoorde. In de slotseconden was groenwit uiterst succesvol. Uit een hoekschop van Rutger Etten tikte Twan Nieboer binnen. Een minuut later werd Etten gevloerd in de zestien en benutte Stan Haanstra feilloos de toegekende strafschop.
AJAX C1 3-2 FC GRONINGEN C1
1-0 (12.), 1-1 Nick Kleen (24.), 2-1 (39.), 2-2 Mees Gootjes (49.), 3-2 (64.)
opstelling FCG C1 Mats Roorda, Steyn Strijker, Ken Raghoebar, Luka Prljic, Rick Boyer (55.Leonel Miguel), Mees Gootjes, Nick Kleen, Werner Bouma (65.Max de Jong), Daniel van Kaam, Wilko van der Kooi, Sammy Crowther.
In de halvefinales van de Jeugdcup voor C-junioren lukte het de FC niet om voor een stunt te zorgen. “Misschien hadden we het wel niet verdiend om te winnen maar de jongens hebben vandaag echt gestreden. Met zoveel strijd en inzet hadden we een penaltyserie zeker wel verdiend,” zei trainer Hugo Alves Velame. “We besloten compact te spelen en na de 1-0 van Ajax kregen we steeds meer grip op de wedstrijd.” Na een dieptebal van Werner Bouma bracht Nick Kleen de Groningers op gelijke hoogte. In de tweede helft kwas de thuisploeg wederom aan de leiding. Weer werd het echter gelijk. Ditmaal scoorde Mees Gootjes uit een vrije trap. “Na die achterstand bleven we in de wedstrijd door georganiseerd te spelen. Daarnaast gaven we weinig weg. Daarom was het ook jammer dat ook de derde treffer van Ajax uit een vrije trap tot stand kwam. Op het laatst probeerden we met de lange bal wel wat te forceren maar dat was niet genoeg,” aldus Hugo Alves Velame.