string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC gaat heel Europa door.

Donderdag 15 juli 2010 om 14:25

Na Bremen, Leipzig en Frankfurt op woensdag zal FC Groningen vandaag ook voet aan de grond zetten in München, Madrid en Lissabon, alvorens te arriveren in Porto en vervolgens per bus door te reizen naar Guimaraes.

Om 14.05 uur stapten de eerste acht personen in Frankfurt op het vliegtuig richting Lissabon. Via die tussenstop zullen Hans Nijland, Henk Veldmate, Grads Fühler, Brian van Loo, Nicklas Pedersen, Leonard Nienhuis, Jeroen Veldmate en Shkodran Metaj een vlucht naar Porto nemen. Het is mogelijk dat clubarts Frank Baarveld rond elf uur vanavond als eerste aankomt in Porto. Hij heeft vanavond een directe vlucht vanaf Schiphol.

Een tweede groep van achttien personen reist via München (LH974), Lissabon (LH4544) en Porto (TP1988) en stijgt respectievelijk rond 15.10 uur, 19.35 uur en 22.45 uur (23.45 uur Nederlandse tijd) op: Pieter Huistra, Henk Hagenauw, Peter Eppinga, Bert de Voogd, Andreas Granqvist, Tom Hiariej, Michael Jansen, Darryl Lachman, Luciano da Silva, Dusan Tadic, Jonas Ivens, Maikel Kieftenbeld, Jorrit Kunst, Gonzalo Garcia, Danny Menting, Tim Keurntjes, Karel-Jan Buurke en Bas Kammenga. Rond half twaalf zullen zij arriveren in Porto.

Oluwafemi Ajilore reist in zijn eentje via Madrid naar Porto. De laatste groep van acht personen neemt vanavond om 21.50 uur de directe vlucht van Frankfurt naar Porto. Dat is dezelfde vlucht die woensdag nog gemist werd vanwege het onweer. Deze groep zal eveneens rond half twaalf in Porto arriveren: Theo Huizinga, Erwin van de Looi, Henk Sikkema, Koen van de Laak, Fredrik Stenman, Tim Sparv, Jeffrey Rijsdijk en Danny Post.

De beide trainingen die voor donderdag gepland stonden, zijn zodoende van de baan. Het belangrijkste is nu met het hele gezelschap alsnog rond middernacht in het Villa Hotel in Guimaraes aan te komen. Vrijdagavond om 22.15 uur Nederlandse tijd speelt de FC op het toernooi van Vitoria Guimaraes tegen de gastheer.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard