FC beslist oefenduel met ONS Sneek na rust.

Dinsdag 29 oktober 2019 om 21:51

FC Groningen heeft dinsdagavond een oefenwedstrijd bij ONS Sneek met 3-0 gewonnen. Bij rust stond het nog 0-0. De Groningse doelpunten werden gemaakt door aanvallers Thijs Dallinga en Giovanni Zwikstra. Ook viel er een eigen doelpunt van ONS Sneek.

sneek

Het team van FC Groningen bestond uit een combinatie van enkele spelers van de eerste selectie en spelers van FC Groningen onder-19. Dat team speelt deze periode geen competitievoetbal vanwege het WK onder-17 in Brazilië waar ook FC-spits Romano Postema namens Nederland actief is.

De eerste helft begon ruim zeven minuten later dan gepland. Het blauwe tricot van de scheidsrechter leek dusdanig veel op de shirts van ONS Sneek, dat enigszins onverwacht in het uittenue aantrad, waardoor de arbiter besloot zich om te kleden. Doelpunten vielen er voor rust niet, al raakte de FC nog wel een keer de lat.

Na rust lukte het de Trots van het Noorden wel om te scoren. De FC kwam na een uur spelen op voorsprong. Een voorzet van Mohamed El Kharbachi werd door één van de Friezen in eigen doel gewerkt, 1-0. Spits Thijs Dallinga verdubbelde zes minuten later de score, 2-0. Giovanni Zwikstra kopte een kwartier voor tijd de 3-0 binnen uit een voorzet van Ayoub Haddad. De fraaie treffer bleek ook het slotakkoord te zijn van de wedstrijd.

FC Groningen reist morgen (woensdag) voor de derde keer in één week naar Friesland. Derde Divisionist Harkemase Boys is in het toernooi om de TOTO KNVB Beker de tegenstander, aftrap 19.45 uur.

Jan de Boer; Ayoub Haddad, Leonel Miguel (46’ Pim Betzema), Tapmahoe Sopacua, Thomas Poll, Remco Balk, Nicklas Strunck, Oussama El Azzouzi (46’ Oskari Sallinen), Max Hamelink (46’ Mohamed El Kharbachi), Giovanni Zwikstra, Thijs Dallinga.

Bank: Oscar Hooiveld.