FC beslist duel in Mechelen binnen tien minuten.

Zondag 05 september 2010 om 17:07

FC Groningen heeft zondagmiddag in België een oefenwedstrijd met 3-2 gewonnen van KV Mechelen. Voor Groningen scoorden Gonzalo Garcia, Jonas Ivens en Koen van de Laak al voor de pauze, binnen een tijdsbestek van tien minuten.

In de openingsminuut was een struikeling van Jonas Ivens de oorzaak van de spaarzame paniek voor Groningen in de eerste helft. Na dat moment deelde de FC de lakens uit. Na een waarschuwingsschot van Tom Hiariej was het Gonzalo Garcia die het presteerde vanaf de achterlijn een bal via de binnenkant van de rechterpaal in het doel te krijgen.

Zes minuten later werd de score verdubbeld. Een voorzet van halverwege de helft van KV Mechelen van de voet van Tom Hiariej kwam exact op het hoofd van Ivens, die vanaf de elfmeterstip raak kopte tegen zijn oude ploeg: 0-2. Weer drie minuten later mocht Koen van de Laak aanleggen vanaf de strafschopstip. Petter Andersson was even daarvoor door Antony Van Loo gevloerd vlakbij de achterlijn. Van de Laak benutte de penalty en zo was de stand binnen tien minuten van 0-0 veranderd in 0-3.

Na een schotpoging van Tom Soetaers kreeg Groningen nog een grote kans vlakvoor het aanbreken van de pauze. Na een steekballetje van Garcia schoot Koen van de Laak keihard tegen de onderkant van de lat. Na de pauze kwam Mechelen een stuk meer in het spel voor. Binenn twee minuten had Boubacar Diabang de achterstand teruggebracht naar 1-3. Na een mogelijkheid voor Leandro Bacuna was het de thuisploeg die het heft steviger in handen nam.

In de 65ste minuut kon Brian van Loo de aansluitingstreffer nog voorkomen, maar drie minuten later was het dezelfde Jonathan Wilmet die de achterstand terugbracht naar 2-3. Na de twee wissels die Pieter Huistra in de pauze al had toegepast kregen ook de vier overige spelers van de selectie nog speeltijd. Voor Norair Mamedov en Kelvin Bossman betekende het hun officieuze debuut in de hoofdmacht. Voor Jonas Ivens was er een applauswissel waarmee hij definitief afscheid nam van de club waar hij de afgelopen seizoenen aanvoerder was.

Behalve een paar afstandsschoten kreeg KV Mechelen geen grote kans op de gelijkmaker. In de extra tijd van de tweede helft kreeg Tom Hiariej zowaar nog een gele kaart na een behoorlijke charge. Even later Groningen terugkijken op een geslaagde eerste helft. Voor de thuisploeg was er na afloop ook applaus vanwege de come-back die dus niet geheel werd voltooid.
Komende zondag wordt in Euroborg de Eredivisie-campagne hervat tegen FC Utrecht. Dan zijn de zeven internationals van FC Groningen ook weer van de partij.

Luciano (46’ Van Loo); Kieftenbeld (74’ Kunst), Ivens (74’ Lachman), Veldmate, Stenman; Hiariej, Metaj; Van de Laak, Bacuna (83’ Mamedov), Andersson (46’ Keurntjes); Garcia (83’ Bossman).

Opstelling KV Mechelen
Biebauw (63’ Thoelen); Soetaers, Wilmet, Dunkovic (46’ Iddi), Geudens, Buyens, Biset, Van Loo, Van Dessel, Chergui, Diabang.
Rest bank: Van Hoevelen, Chen, Mununga, Gorius, Ghomsi, Laureys.

Scores: 19’ Garcia (Bacuna) 0-1, 25’ Ivens (Hiariej) 0-2, 28’  Van de Laak (strafschop) 0-3, 47’ Diabang 1-3, 68’ Wilmet 2-3.