Faber: ‘Zeventig minuten geweldig’

15 april 2018

Trainer Ernest Faber maakte zijn staf en spelers een geweldig compliment voor de manier waarop men was omgegaan met de druk. Zijn collega Robert Molenaar van Roda JC vond de zege van FC Groningen ook verdiend.

Faber (FC Groningen): “We hebben zeventig minuten geweldig gespeeld. Ondanks de enorme druk die er was. Een groot compliment voor de staf en de spelers. Iedereen wilde tot het uiterste gaan. Hoog druk zetten, telkens weer een mannetje vrij spelen. Alleen het maken van doelpunten kan nog wat beter. We moeten deze wedstrijd gewoon eerder afmaken. Er was weer een geweldige support van de fans.”

“Na de 2-1 waren we het even kwijt. Het werd even een tempo’tje lager. We moesten een aantal wisselingen doorvoeren door de schorsing van Juninho Bacuna en de jongens hebben dat prima ingevuld. We hebben belangrijke punten gepakt en zijn nu nog niet helemaal veilig. Maar als we zo door gaan, zullen we nog een paar mooie wedstrijden spelen en hopelijk ook winnen.”

Molenaar (Roda JC): “De felicitaties aan Ernest en FC Groningen. Alle positiviteit van de laatste vijf wedstrijden, hebben we niet in deze wedstrijd kunnen brengen. Groningen liet al het negatieve bij ons weer naar boven komen. Mentaal waren we er vandaag niet goed genoeg klaar voor. Aan en zonder de bal brachten we te weinig. Het contrast tussen de eerste helft en de laatste twintig minuten was ook groot. Het was een terechte overwinning voor FC Groningen.”

Laatste nieuws