Faber: ‘We hunkeren naar een overwinning’

22 februari 2018

Morgenavond, vrijdag 23 februari, kan FC Groningen weer eens rekenen op een afgeladen Noordlease Stadion. Onder het mom ‘nu of nooit’ roepen de supporters van de club iedereen op massaal achter de ploeg te gaan staan tijdens de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Het draagt bij aan de positieve stemming, die binnen de spelersgroep heerst. “We maken samen een front tegen NAC,” stelt trainer Ernest Faber.

Op het wekelijkse persmoment begon trainer Ernest Faber donderdagmiddag met het doornemen van zijn selectie voor het thuisduel met NAC van vrijdagavond. De FC-trainer kan in de openingswedstrijd van de 25ste speelronde niet beschikken over de geblesseerden Ludovit Reis (knie) en Kasper Larsen (achillespees). Daarnaast is Deyovaisio Zeefuik geschorst. “Vanuit de Beloften sluiten Jan Hoekstra, Tim Riksman, Lars Kramer en Michael Breij aan bij de wedstrijdselectie van vrijdag. Zij zullen normaal gesproken zaterdagmiddag ook spelen in de uitwedstrijd van FC Groningen onder-23 tegen ACV.”

Overwinning
Ernest Faber wacht met zijn ploeg na vier gelijke spelen en twee nederlagen nog op de eerste zege in het kalenderjaar 2018. Desondanks is de stemming in de groep prima, vertelt de trainer. “We hebben een mooi jong groepje spelers dat vrijdagavond de strijd zal aangaan. Iedereen voelt zich erg gesteund door de vele positieve acties en het geeft een geweldig gevoel om samen met de supporters één front te maken tegen NAC Breda. Dat we allemaal hunkeren naar een overwinning, mag duidelijk zijn.”

Het veldspel tegen VVV-Venlo bood wat dat betreft volgens Faber perspectief voor de komende periode. “We waren aardig dominant tegen VVV met genoeg mogelijkheden, hoewel dat een ploeg is die normaal gesproken weinig ruimte weggeeft. Alleen moeten we zorgvuldiger zijn in de eindfase zodat de mogelijkheden ook kansen worden. We moeten zorgen dat we daar nog weer scherper in zijn. NAC Breda is ook een ploeg die naar voren wil voetballen, dat biedt voor ons mogelijkheden gebruik te maken van de ruimtes tussen de linies. En ons blok achterin moet zorgen dat we net als tegen ADO de nul vasthouden.”

Sfeer
De energie in de selectie is volop aanwezig, constateert Faber. “De sfeer zit er goed in. Iedereen wil er vol voor gaan en de jongens zijn veel met elkaar bezig. We moeten vrijdagavond zorgen dat we de extra energie op een goede manier gaan gebruiken. Iedereen moet om te beginnen zijn taken goed uitvoeren en wat we doen, moeten we voluit doen. Als er eens iets misgaat, moeten de spelers elkaar steunen. NAC Breda heeft er de ploeg niet echt naar om compact te gaan spelen, zoals VVV. Dus daar liggen voor ons ook de mogelijkheden. En met een vol stadion erachter gaan wij voor het optimale resultaat!”

hoppakee

Laatste nieuws