string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Faber: ‘Tempo en balcirculatie hoog houden’.

Vrijdag 15 september 2017 om 14:49

Trainer Ernest Faber gaat zaterdagavond met FC Groningen op bezoek bij NAC Breda. In de aanloop naar de wedstrijd werd de FC-trainer geconfronteerd met een enkelblessure van Kasper Larsen. Ritsu Doan keert daarentegen na een blessure terug bij de selectie voor het duel tussen de nummers 15 en 10 van de ranglijst na vier wedstrijden.

Na een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen VVV-Venlo had FC Groningen afgelopen week een reguliere trainingsweek. “We hebben de wedstrijd nabesproken en de normale protocollen gevolgd. Alles staat in het teken om de volgende wedstrijd weer beter te spelen. We hebben goed getraind en er staat morgen weer een mooie wedstrijd op het programma. Wij moeten ons laten zien en proberen in vorm te raken.”

Balcirculatie
Tegenstander in het Rat Verlegh Stadion is NAC Breda. “Een jonge, enthousiaste ploeg met veel voetbalkwaliteit,” aldus de FC-coach.  “We zullen morgen (zaterdag – red.) zelf vooral het tempo hoog moeten houden en de balcirculatie ook. In de uitvoering zullen de spelers dat vooral over een langere periode moeten volhouden.”

Beschikbaarheid
Kasper Larsen is niet beschikbaar in het uitduel met NAC Breda vanwege een enkelblessure. De basiself zal dus op minimaal één plek worden gewijzigd. Ritsu Doan is terug bij de selectie. De Japanner trainde de afgelopen twee dagen weer volledig met de groep mee. Amir Absalem van FC Groningen onder-23 wordt toegevoegd aan de eerste selectie, net als derde doelman Abdel Elouazzane.

Kritiek
Ernest Faber merkte de afgelopen week dat er behoorlijk wat kritiek was op de manier van spelen van zijn ploeg. “Ik ben de eerste die zal erkennen dat het niet goed genoeg was. Als hoofdtrainer weet je dat je kritiek kunt krijgen als het niet goed loopt, en dat hoort er bij. Ik raak er niet door van de wijs, want ik heb meer informatie dan de buitenwacht. Intern discussiëren we uiteraard volop en kan alles open en eerlijk besproken worden. Dat is de afgelopen week weer gebeurd. Op basis van alle inbreng neem ik uiteindelijk de beslissingen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard