string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Faber: ‘Prima teamprestatie’.

Zondag 24 september 2017 om 17:20

Trainer Ernest Faber sprak na afloop van Groningen-Twente (1-0) van een ‘verdiende overwinning’ van zijn ploeg. Zijn Twente-collega René Hake vond dat er voor zijn ploeg ‘minimaal een punt in had gezeten’, maar zag ook dat het team ‘de overtuiging om de eerste goal te maken’ miste.

Ernest Faber: “We hebben een verdiende overwinning behaald. Ik vond ons nog wat aan de voorzichtige kant, maar de teamprestatie was prima. Het tempo in de opbouw lag bij ons nog wat te laag en de zorgvuldigheid in de eindfase van de aanvallen, had beter gekund.”

De 1-0 kwam zes minuten na de pauze op een ideaal moment voor FC Groningen. “Toen viel er wel iets van het elftal af. We zijn toch nog op zoek naar de juiste vorm. Na de 1-0 hadden we het onszelf makkelijker kunnen maken, door aanvallen beter uit te spelen. Dit is een mooie basis voor de komende wedstrijden.”

Over de wissel van Ritsu Doan zei Faber: “Hij is net terug van een blessure. Hij heeft donderdag 45 minuten gespeeld en is nog niet klaar voor een volledige wedstrijd. Dus moeten we hem langzaam brengen. We wisten niet hoe lang hij het zou volhouden, maar constateerden ook dat hij in de loop van de tweede helft moeite begon te krijgen met de verdedigende taken.

Overtuiging
René Hake: “We misten vandaag de overtuiging om de eerste goal te maken. We hebben zelf wat kansen laten liggen door goed keeperswerk van FC Groningen. Zelf gaven we Groningen voor de pauze nog wat mogelijkheden. Na de rust veranderde het spelbeeld en na de 1-0 kwam Groningen in zijn kracht. Er had vandaag minimaal een punt voor ons ingezeten.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard