Faber: ‘Nu omzetten naar resultaat’

6 april 2018

Trainer Ernest Faber heeft in de aanloop naar de Noordelijke Derby tegen sc Heerenveen van aanstaande zondagmiddag de beschikking over een fitte spelersgroep. De geschorste Django Warmerdam en Ludovit Reis (privéomstandigheden) zijn niet inzetbaar. FC Groningen wordt in Heerenveen gesteund door 1.200 fans in een uitverkocht uitvak.

De afgelopen twee wedstrijden, uit bij AZ en thuis tegen Ajax, gingen allebei in de slotfase verloren en zo snakt FC Groningen als nummer 14 van de ranglijst naar een mooi resultaat. Dat moet zondagmiddag in Heerenveen gaan gebeuren in de uitwedstrijd tegen de nummer 8 van de Eredivisie. Trainer Ernest Faber kijkt met vertrouwen vooruit naar de Derby van het Noorden: “We hebben iedereen fit en hersteld na afgelopen zondag,” aldus Faber. “We zullen vol aan de bak moeten. Iedereen - behalve Django Warmerdam en Ludovit Reis - is erbij.”

Extra graag
Faber heeft behoorlijk wat ervaring met derby’s bij PSV (tegen FC Eindhoven) en NEC (tegen Vitesse) en ziet de rivaliteit tussen FC Groningen en sc Heerenveen als gezond. “Bij NEC was het in de aanloop naar de wedstrijd tegen Vitesse altijd wel heel extreem. De verhoudingen tussen Groningen en Heerenveen lijken meer op PSV en FC Eindhoven. Het zijn wedstrijden waar iedereen extra graag wil winnen. Het is geweldig dat we gesteund worden door zoveel fans in het uitvak. We zullen alle steun ook hard nodig hebben. Het wordt tijd dat we het goede spel tegen een voetballende ploeg omzetten in een goed resultaat.”

Strijdplan
Bij sc Heerenveen zou aanvoerder Stijn Schaars al niet kunnen meedoen wegens een schorsing, maar afgelopen week brak hij op de training ook nog zijn kuit- en scheenbeen. “Dat is iets wat je niemand gunt, zeker niet in de eindfase van een carrière,” vertelde Faber, die in zijn PSV-tijd met Schaars werkte. “Het verandert voor ons eigen strijdplan weinig of hij er wel of niet bij is. Ik heb wel even ‘App-contact’ met hem gehad en met veel beterschap gewenst. Stijn is een geboren winnaar, die een mooie afsluiting van zijn actieve loopbaan verdient.”

20160501JV6784

Laatste nieuws