Faber: ‘Niet de vorm die nodig is’

17 mei 2017 / vandaag

De beide trainers van FC Groningen en AZ waren na afloop van de play-offswedstrijd (1-4) niet heel breed van stof. Ernest Faber van Groningen zag hoe zijn ploeg ‘slordig was aan de bal’ en zijn collega John van den Brom sprak van een ‘mooie avond’.

Ernest Faber (FC Groningen): “We hadden vandaag helaas niet de vorm die je nodig hebt om AZ te kunnen verslaan. Teveel jongens waren niet in goeden doen zoals afgelopen zondag. We waren slordig aan de bal, er kwamen veel gevallen van dubbele omschakeling en het veld werd te lang. Vlak na de pauze kregen we een kant op 1-1.”

“AZ profiteerde prima van de ruimte en bij ons was het niet goed genoegd. Aan de bal moeten we ons zaterdag meer houden aan de gemaakte afspraken. Het zal zeker niet makkelijk worden deze achterstand goed te maken, maar in voetbal is er altijd een kans. En daar zullen we zaterdagavond voor moeten gaan.”

John van den Brom (AZ): “Het was voor ons een mooie avond, letterlijk en figuurlijk. Als je uit met 1-4 wint dan kun je altijd tevreden zijn, maar ook de manier waarop vond ik goed. Na drie vervelende nederlagen hebben we onze rug gerecht. We hebben alles gegeven en zijn enorm geslaagd.”

“De ploeg heeft goed in de tactische discipline gespeeld en ook fysiek werd er veel gevraagd. Met twee geblesseerde spelers (Jahanbakhsh en Luckassen – red.) liepen we wel schade op, maar de invallers hebben een positieve indruk achter gelaten. We gaan zien hoe iedereen er zaterdag weer bij staat.”

20170517EOA3569
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws