string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Faber: ‘Mooi team voor de toekomst’.

Zondag 29 april 2018 om 17:26

Trainer Ernest Faber zat vanmiddag voor de laatste keer in het Noordlease Stadion achter de microfoon als trainer van FC Groningen. Hij blikte terug op de 4-0 zege op Excelsior, van zijn collega-trainer Mitchell van der Gaag.

Faber: “Het is een mooie middag geworden. Misschien niet onze mooiste wedstrijd, maar het was zeker wel een verdiende overwinning. In de tweede helft kwamen we goed voor de dag met veel weerbaarheid. Het voetballen door de as, en vervolgens via de zijkanten. Grote complimenten voor de ploeg die in moeilijke tijden is blijven presteren.”

“Met veel eigen jeugd en dat is een compliment voor de opleiding. Er staat een mooi team voor de toekomst. Iedereen op kantoor, op Corpus, bij de spelers, de staf en de sponsors, iedereen is achter elkaar blijven staan. En dan zijn we ongelofelijk sterk, zoals je vanmiddag met name in de tweede helft hebt kunnen zien.”

Van der Gaag: “Af en toe denk je dat je met minimale inspanning een maximaal resultaat denkt te kunnen halen. Dat hebben we vanmiddag gedaan en je ziet waartoe het leidt. Als iedereen een paar procentjes minder voor de dag komt, gaat het mis. In de eerste helft was het aan de bal nog behoorlijk, maar bij balbezit van FC Groningen te weinig. Ik ben teleurgesteld en verwacht volgende week thuis tegen Ajax een waardige afsluiting van het seizoen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard