Faber: ‘Moeten snel verbeteren’

10 september 2017 / vandaag

Trainer Ernest Faber weet het puntverlies na afloop van thuisduel met VVV-Venlo (1-1) vooral aan de slordigheid in het eigen balbezit. Trainer Maurice Steijn van VVV was juist dolblij met het behaalde punt en noemde het ook verdiend op basis van de wedstrijd.

Ernest Faber (FC Groningen): “Het is een teleurstellend resultaat voor ons. Met onze kwaliteit mogen we deze voorsprong zeker in de slotfase niet meer weggeven. Aan de bal hebben we vandaag te weinig gebracht. We waren te onrustig. In het begin van de wedstrijd was het nog volgens plan, maar daarna begonnen we onze eigen onrust te creëren.”

De 1-0 viel al na een kwartier in de eerste helft. “In het verloop van de wedstrijd hadden we voldoende kansen om het af te maken. Maar we moesten onze energie steken in de verkeerde dingen. Als we onze energie meer steken in de eigen zuiverheid, durven passen en een snelle voorbereiding op de volgende actie, dan hoeven we dus minder te steken in de bal heroveren en verdedigen.”

“In de slotfase kregen we dus toch nog de 1-1 om de oren. En in die fase was dat nog verdiend ook. Bij vlagen speelden we goed aan de bal, maar bij vlagen ook zeer onzorgvuldig. Dat moet verbeteren en ook snel gaan verbeteren.”

Positiespel
Maurice Steijn (VVV-Venlo): “Ik ben dolblij met het bevrijdende doelpunt in de slotfase. We hadden het eerste kwartier moeite en wisten dat FC Groningen veel balbezit zou hebben. Ook kregen we de goal wat ongelukkig tegen. Maar na de 1-0 hebben we de rug gerecht en zijn we met positiespel op de been gebleven. In de eindfase van de aanvallen ontbrak echter de overtuiging.”

“In de tweede helft kregen we vrij snel een strafschop tegen en geel. Deze werd uitstekend ingeschoten, maar nog beter gekeept. Uiteindelijk bleven we voetballend op de been en hadden we nog wat geluk bij een bal op de paal. Bij de achterstand zei ik al tegen m’n assistent-trainers dat we ons goed hebben getoond. Met een mooi doelpunt aan het einde hebben we er ook nog eens een verdiend punt aan overgehouden.”

20170910EOA6291steijn
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws