string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Faber: ‘Het was een overlevingstocht’.

Zondag 27 augustus 2017 om 19:44

Trainer Ernest Faber, die vandaag zijn 46ste verjaardag viert, was het na afloop van FC Groningen – FC Utrecht roerend met collega Erik ten Hag eens dat de overwinning van ‘zijn’ thuisclub onverdiend was. “Maar daardoor zijn we er nog niet minder blij om,” aldus de Groningen-coach.

Ernest Faber: “Het was vandaag niet terecht dat we hebben gewonnen, maar we hebben wel keihard gewerkt. We hadden het heel moeilijk in verdedigend opzicht, maar waren wel supereffectief voorin. Als Juninho Bacuna ook nog had gescoord, dan was het mogelijk zelfs al eerder beslist.”

Er waren volgens Faber diverse factoren bepalend voor zijn ploeg: “We mogen onze handen dicht knijpen met al die reddingen die Sergio Padt heeft verricht. Wat een wedstrijd keepte hij. En het publiek heeft ons er ook doorheen gesleept. Het was een overlevingstocht en de wil om te winnen was duidelijk aanwezig.”

Met Kasper Larsen als derde centrale verdediger speelde Groningen in een aangepaste tactische opstelling. “Dat we daaraan moesten wennen, mag je op mijn eigen conto schrijven. We hebben door de overwinning van vanmiddag de ruimte om twee weken lang onze speelwijze verder te perfectioneren. Ook tegen een sterkere tegenstander moeten wij in staat zijn beter de bal rond te laten gaan.”

Bovenliggend
Erik ten Hag sprak van een ‘cadeau voor de jarige Ernest Faber’, maar met een serieuze ondertoon: “Er was vandaag maar één ploeg die had mogen winnen en dat waren wij. Utrecht was op de meeste fronten de bovenliggende partij. Maar in beide zestien-meters was Groningen dat. Defensief mogen wij niet zulke fouten maken. Met twee goals op vier kansen en ook nog een bal op de lat was Groningen buitengewoon effectief. Wij hadden zestien schoten op doel en tien open kansen, maar maakten slechts één. Dat geeft een ongelofelijk teleurgesteld gevoeld. We hebben goed gespeeld, maar het op een aantal aspecten laten liggen.”

Door de Europese campagne had Utrecht zich niet volledig tactisch op Groningen kunnen voorbereiden. “Maar ook de hardheid en de wil om te winnen was bij ons onvoldoende. We zijn al met al toch prima uit de zomercampagne gekomen, als we een tegenstander nu al zo onze wil kunnen opleggen. Tactisch kunnen we aan de slag en we moeten zorgen dat we minder makkelijk goals tegen krijgen en nog effectiever in de zestien van de tegenstander.”

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard