string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Faber: ‘Het ongrijpbare ook het mooie van voetbal’.

Vrijdag 22 september 2017 om 15:54

Trainer Ernest Faber heeft in de aanloop naar de wedstrijd van aanstaande zondag, thuis tegen FC Twente, de beschikking over een vrijwel fitte spelersgroep. Zaterdag na de laatste training op Corpus den Hoorn wordt de definitieve balans opgemaakt.

Donderdagavond bereikte FC Groningen in Utrecht de volgende bekerronde na een 4-2 zege op de amateurs van USV Hercules. Rond half twaalf ’s avonds rolde Roda JC als tegenstander uit de koker. “We zijn een ronde verder en moeten midweeks naar Kerkrade,” vertelde Faber. “De afstand mag daarbij geen issue zijn. Tegen Roda zien we goede kans om de achtste finale te bereiken en daar gaan we voor.”

Spelersgroep
In vergelijking met de selectie van donderdag keren tegen FC Twente mogelijk twee spelers terug. “Ruben Jenssen en Kasper Larsen hebben afgelopen week een aangepast programma gevolgd,” vertelde Faber op het persmoment op vrijdagmiddag. “We zullen zaterdag hun inzetbaarheid voor zondag beoordelen. Todd Kane is er in ieder geval niet bij. Uriel Antuna zal zaterdagmiddag bij FC Groningen onder-23 in de uitwedstrijd tegen Almere City FC minuten gaan maken. Verder waren er wat lichte klachten uit de wedstrijd tegen Hercules, maar dat is normaal. Het vormt geen belemmering voor deze spelers om zondag weer te spelen.”

Tegenstander
FC Twente bereikte woensdagavond de volgende bekerronde door een uitzege bij ONS Sneek en zal de spelersbus zondag dus opnieuw in noordelijke richting sturen. “Natuurlijk een tegenstander van een ander kaliber dan Hercules”, zei Faber over FC Twente. “Zij hebben in deze competitie nog niet veel in dezelfde samenstelling kunnen spelen. Zondag wonnen ze met 4-0 van FC Utrecht, maar die wedstrijd had ook heel anders kunnen verlopen als Utrecht in de beginfase de kansen had afgemaakt. Nu pakte Twente de eerste overwinning en werd het sentiment heel anders. Dat is ook het mooie van voetbal, dat ongrijpbare. Dat kan zondag in positieve zin ook voor ons gelden.”

Houding en gedrag
In de pauze van het bekerduel van FC Groningen werden in de kleedkamer van Stadion Galgenwaard spelers door elkaar aangesproken op het spel in de eerste helft. “Dat is wat je als trainer graag ziet,” beaamde Faber. “Om in de juiste vorm te komen, moeten we bij de basis beginnen. Dat vereist veel zelfdiscipline en dat zit ‘m in houding en gedrag van spelers in de wedstrijd. In deze fase moet je het in beginsel vooral simpel houden. Dat spelers elkaar aanspreken op de taken en afspraken, is erg belangrijk voor het proces. Door aan te geven wat je vindt en van elkaar verwacht, kun je elkaar opstuwen naar een hoger niveau.”

Volle bak
Het devies voor zondagmiddag is ‘vrijuit voetballen’, zo predikte Faber. “Iedere speler moet vanuit zijn eigen kwaliteiten voetballen en erop klappen. We moeten nu twee keer 45 minuten gaan knallen en eigenlijk ook niet teveel nadenken. Iedereen volle bak met de steun van een vol Noordlease Stadion erachter. Als we elkaar zondag de juiste energie weten te geven, ben ik ervan overtuigd dat we ook samen op weg gaan naar goede tijden!”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard