Faber: 'Het gaat om winst in deze fase'

23 april 2017

Trainer Ernest Faber was zaterdagavond na afloop van Go Ahead Eagles-FC Groningen (2-3) tevreden en ook opgelucht dat de winnende treffer in de extra tijd van de tweede helft toch nog binnen viel. "Maar we hebben Go Ahead deze wedstrijd steeds in leven gehouden," aldus de FC-trainer.

Faber zag dat zijn ploeg in het eerste halfuur moeite had met de tegenstander uit Deventer. "We wilden op de juiste momenten aan de zijkant druk zetten. En als je goed positiespel kunt spelen, zoals we hebben laten zien dan moet je het ook gewoon durven. Ik denk dat de meeste spelers ervaren genoeg zijn om er doorheen te spelen. Niet teveel nadenken, maar gewoon doen. Maar vooral aan het begin en het einde van de wedstrijd vond ik ons juist slordig aan de bal. Op die momenten moeten we nog meer overzicht houden. We hebben Go Ahead nu steeds in leven gehouden."

Tweemaal kwam FC Groningen op voorsprong en tweemaal kwam de thuisclub langszij. "Na de rust hebben we zoveel kansen gemist. Daarom hebben we tot vandaag ook al zoveel gelijkgespeeld. Wij hebben het geluk dat zij alles open gooiden na de 2-2. En ik ben wel blij dat we op het laatst de bal nog even inschieten en ben dan ook tevreden met de drie punten. Het gaat om winst in deze fase en we hebben nu twee keer achter gewonnen. Dus dat is prima."

20170422JV0530

Laatste nieuws