string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Faber: ‘Er moet gepresteerd worden en kwaliteit worden geleverd’.

Vrijdag 13 januari 2017 om 16:03

FC Groningen speelt zaterdagavond bij de hervatting van de competitie de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Een wedstrijd met als directe inzet een plek in het linkerrijtje van de Eredivisie. De ploeg van trainer Ernest Faber wordt noodgedwongen op diverse plekken gewijzigd.
 

Sinds dinsdag 3 januari is FC Groningen in voorbereiding op de herstart van de competitie. De ploeg van trainer Faber speelde onder meer twee oefenwedstrijden, tegen Almere City en het Duitse Hoffenheim. “Het waren goede wedstrijden voor ons,” aldus de hoofdtrainer.
 
Testcase
“Vooral de ontmoeting tegen Hoffenheim was een goede testcase. We hebben kunnen kennismaken met het niveau van de Bundesliga. In de eerste helft hadden we het daar moeilijk en in de tweede helft herstelden we ons. We nemen de ervaring mee naar de herstart van de competitie.”

Vervangers
In de personele bezetting voor zaterdagavond in Almelo – waar 360 FC-fans de ploeg zullen ondersteunen – ontbreken de vertrokken Albert Rusnák, de geschorste Hans Hateboer en de aan zijn enkel geblesseerde Tom van Weert. Hun beoogde vervangers zijn respectievelijk Bryan Linssen, Desevio Payne en Alexander Sørloth. Verdediger Kasper Larsen miste de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Go Ahead Eagles wegens ziekte en keert terug in de wedstrijdselectie. Martijn van der Laan en Hedwiges Maduro zijn niet in de selectie opgenomen. Zij trainen momenteel bij FC Groningen onder-23.

Toekomst
Faber licht de keuzes voor de noodgedwongen wijzigingen als volgt toe: “Bryan Linssen krijgt momenteel de voorkeur boven bijvoorbeeld Oussama Idrissi vanwege de balans in het elftal en omdat Linssen meer natuurlijk kan wisselen tussen de diverse aanvallende posities. Desevio Payne is meer dan Samir Memisevic een echte back. En voor Alexander Sørloth is er meer toekomst bij de club dan voor Danny Hoesen.”

“Overigens geldt voor iedere speler dat hij het ook in de wedstrijd wel moet laten zien. Er moet gepresteerd worden en kwaliteit worden geleverd. De spelers die momenteel reserve zijn, krijgen ook nog hun kansen in de loop van de tweede competitiehelft. Voordeel voor ons is dat wij beter dan aan het begin van het seizoen duidelijk hebben wat onze manier van spelen is. En daarvan moeten we nu gaan profiteren. Te beginnen morgenavond tegen Heracles Almelo.”

Voorbeschouwing FC Groningen TV
In aanloop naar de wedstrijd tegen Heracles Almelo sprak FC Groningen TV met Ruben Jenssen en Desevio Payne. Bekijk hier de voorbeschouwing:

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard