Faber: ‘Energie in onszelf steken’

12 mei 2017 / vandaag

De opdracht van FC Groningen is aankomend weekend duidelijk. De ploeg van trainer Ernest Faber moet zondag in Enschede in ieder geval zelf van FC Twente winnen om kans te maken voor deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. “Er wacht ons een mooie uitdaging,” aldus Faber.

Het team heeft zich volgens Faber goed kunnen voorbereiden op de laatste reguliere competitiewedstrijd van het seizoen. “We moeten alle energie in onszelf steken, in de zaken waarop we invloed hebben,” aldus Faber. “Dat gaan we doen vanuit de vaste speelwijze die ons ook successen heeft gebracht. We hebben onszelf de kans gecreëerd om het seizoen na zondag nog een vervolg te kunnen geven en daar moeten we alles voor doen. Er wacht ons een mooie uitdaging. Het is fantastisch dat er zoveel fans uit Groningen meereizen.”
 
Lef tonen
In tegenstelling tot FC Groningen staat er voor FC Twente niet meer dan de eer op het spel. Toch verwacht Faber dat de tegenstander nog één keer alles zal geven. “Zij willen op een goede manier afscheid nemen van hun eigen publiek,” weet Faber.
 
“We moeten echter vooral naar onszelf kijken, uiteindelijk moeten we het zelf doen. De opdracht kan niet duidelijker zijn, we moeten winnen. We moeten geconcentreerd zijn,  geduldig blijven, lef tonen en scherp zijn voor de goal. Wat er op de andere velden gebeurt, zien we na de wedstrijd wel. Daar heb je geen invloed op en moet je geen energie in steken. Dat is verspilde energie.”
 
Blessures
Achter de naam van Simon Tibbling staat voor zondag een vraagteken. De Zweedse middenvelder heeft last van zijn enkel en daardoor wordt Robbert de Vos voor het eerst dit seizoen bij de wedstrijdselectie gehaald. Ook FC Groningen onder-23 spelers Roland Baas, Ajdin Hrustic en Glenn Bijl maken deel uit van de selectie die zondag afreist naar Enschede.
 
Yoell van Nieff en Kasper Larsen zijn geblesseerd, Tom Hiariej is geschorst. Desevio Payne speelt zaterdagmiddag in het Noordlease Stadion met FC Groningen onder-23 tegen FC Lisse. “Van Nieff trapte in een duel tegen de voet van Luuk de Jong en heeft daardoor nog last van zijn enkel,” zegt Faber.
 
“Ik verwacht wel dat we hem nog kunnen gebruiken als we de play-offs halen. Kasper Larsen zien we dit seizoen niet meer terug. Hij wordt behandeld aan zijn achillespees. Daar nemen we de tijd voor om hem straks weer topfit aan het begin van de voorbereiding te hebben. Tom van Weert is wel weer terug en doet het goed op de trainingen.”
 
Eredivisiedebuut
De kans is aanwezig dat Bijl zijn Eredivisiedebuut gaat maken in de Grolsch Veste als vervanger van de geschorste Hiariej. “Dat is de meest logische optie. Glenn is al een tijd bij ons, weet wat de taken zijn en wat er van hem wordt verlangd. Het is voor hem een mooie kans om zich te laten zien, hij heeft er hard voor gewerkt en heeft het ook verdiend.”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws