Faber: ‘Energie in elkaar steken’

19 mei 2017 / vandaag

Na de 4-1 nederlaag van woensdagavond in het eigen Noordlease Stadion heeft FC Groningen een pittige opgave om zaterdagavond in Alkmaar alsnog de finale van de play-offs te bereiken. “Er is nog steeds hoop,” aldus FC-trainer Ernest Faber.

De selectie voor het duel van zaterdagavond om 20.45 uur in het AFAS Stadion is bij FC Groningen ietwat uitgedund. Nog niet eerder dit seizoen ontbraken er zoveel spelers met een blessure: Kasper Larsen, Yoëll van Nieff, Samir Memisevic, Desevio Payne, Simon Tibbling en Mimoun Mahi zijn er niet bij in Alkmaar. “Gezien de aard van de blessures, is het onverantwoord om risico’s te gaan nemen. We moeten verstandig met de spelers omgaan en er voor waken dat iemand langdurig wegvalt.”

Hoop
Vanuit de onder-23 waren eerder al Ajdin Hrustic, Robbert de Vos, Glenn Bijl en Roland Baas doorgeschoven naar de wedstrijdselectie en zaterdag is ook Keziah Veendorp nog toegevoegd aan die lijst. “We willen zaterdag goed voor de dag komen in Alkmaar. Er gaan meer dan vierhonderd supporters mee die kant op, die ondersteuning is geweldig en we willen een goede wedstrijd afleveren. Morgen willen we alles eruit gooien. Alle energie in elkaar steken en er is nog steeds hoop. Al zullen we waarschijnlijk ook de geluksfactor wat ‘mee’ moeten hebben.”

Succesvol
Ten opzichte van woensdag is het duidelijk wat er bij Groningen beter moet. “We moeten vooral heel erg naar onszelf kijken. Ons houden aan de afspraken die we hebben gemaakt in balbezit en bij balverlies. Het zal moeilijk en zwaar worden om de achterstand goed te maken, maar we gaan de wedstrijd in om hem te winnen. Met die intentie gaan we wel kijken hoe het gaat verlopen.”

In de voorbespreking zal de focus ook vooral liggen op de eigen kwaliteiten. “We zullen nog kort terugkomen op de wedstrijd van woensdag en dan vooral op de dingen die goed gingen. Verder laten we beelden zien van eerdere wedstrijden van dit seizoen waarin we succesvol waren. Een korte en krachtige voorbespreking en dan gewoon gaan voor een mooi resultaat.”

20170514JV1126vakkie
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws