string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Faber: 'Dodelijk in de omschakeling'.

Zaterdag 14 januari 2017 om 22:44

Trainer Erenst Faber van FC Groningen was na afloop van Heracles-Groningen (1-4) logischerwijs content met de eerste competitiezege van 2017. "We slaan op de juiste momenten toe," aldus de FC-oefenmeester.

De hoofdtrainer zag zijn ploeg voor de pauze al een marge van drie opbouwen en uiteindelijk viel in de slotfase nog de enige tegentreffer. “Hier staat een zeer tevreden trainer,” aldus Faber na afloop voor de camera's van FOX Sports. “Ik kan mijn ploeg weinig verwijten. Misschien dat we de kansen die we hebben gehad, nog meer hadden moeten benutten. En doelpuntje tegen op het laatst, was wat slordig.”

Dodelijk
De wedstrijd begon wat stroef voor Groningen. “In de beginfase hadden we het moeilijk en kregen zij wat gevaarlijke corners. Maar we slaan op de juiste momenten toe en waren dodelijk in de omschakeling. Als het rendement erg hoog is, is het zeer effectief van onze kans en krijg je hoge uitslagen.”

Groningen maakte bovendien het beste geprofiteerd van de veldomstandigheden. “We hebben goed bij elkaar kunnen verdedigen. Het veld was toch redelijk glad en daarvan hebben we optimaal gebruik kunnen maken. Als je het gesloten houdt, komt de tegenstander er niet doorheen. Op deze manier moeten we het nu elke week weer gaan doen. Voor de winterstop zijn we redelijk constant geëindigd. Als we deze lijn kunnen vasthouden, gaan we dit seizoen redelijk ver komen.”

20170114JV5004faber

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard