Faber: ‘Beste wedstrijd van het seizoen’

1 april 2018

Trainer Ernest Faber van FC Groningen was na afloop van de thuiswedstrijd tegen Ajax (1-2) positief over de gehele middag, behalve over de uitslag. “Voor de complimenten koop je niks,” aldus Faber. Zijn collega Erik ten Hag van Ajax vond de zege van zijn ploeg ‘onverdiend’, maar was blij met de vechtlust van zijn team.

Ernest Faber (FC Groningen): “Dit was misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen van onze kant. De ambiance gaf de spelers extra energie. We konden een uur lang domineren. Je doet het in alle fases goed. In het creëren van kansen, onder de druk uitkomen en in het voetballende gedeelte. We maakten 1-0, misten de penalty en wisten toch het overzicht te behouden.”

“In de tweede helft was er een fase dat het even tegen zat, zoals bij de afgekeurde goal. Verder maakten zijn twee keer gebruik van een onoplettendheid. Dat is ook de kwaliteit van Ajax. Voor de rest ben ik eigenlijk alleen maar positief. De teleurstelling over het verlies is dusdanig groot dat we dit even moeten verwerken. Maar met dit spel gaan we zeker de punten behalen die we nog nodig hebben om ons veilig te spelen.”

Erik ten Hag (Ajax): “Groningen speelde een uitstekende wedstrijd. Wij hadden het de eerste 55 minuten heel moeilijk. Groningen had de intentie hoog druk te zetten en wij wisten te weinig te doen met de ruimte die daardoor ontstond. Het was te traag en we maakten verkeerde keuzes. Ook in de counter waren we slordig. Groningen kwam verdiend op 1-0. In die fase hield Andre Onana ons in de wedstrijd.”

“In de pauze waren we nog goed bediend met maar 1-0. We hebben geprobeerd de kansen te keren, maar Bacuna kreeg toch nog een grote kans. Na het wisselen van onze kant kantelde de wedstrijd. Ziyech ging meer van de zijkant spelen en zo kregen we grip en controle en kansen. In een zinderende slotfase pakten we toch nog de overwinning. Een compliment dat we hebben gevochten en zijn blijven geloven. Maar verdiend was de overwinning eigenlijk niet.”

180401ES18786

Laatste nieuws