string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Eurovoetbalteam trapt zaterdag af om drie uur.

Vrijdag 10 juni 2011 om 11:03

Het team van RVO FC Groningen/Cambuur speelt zaterdagmiddag 11 juni om 15.00 uur in Euroborg tegen het Braziliaanse Botafogo in de openingswedstrijd van de 35ste editie van GasTerra Eurovoetbal.

FC Groningen/Cambuur speelde afgelopen woensdagmiddag een oefenduel met een poulegenoot, het Amerikaanse Houston Dynamo dat al een week op Nederlandse bodem verblijft en enkele oefenduels in de benen had. Groningen/Cambuur won in tweemaal veertig minuten van de Amerikanen. Zaterdagmiddag zal de wedstrijdduur 2×20 minuten bedragen. Dit is tien minuten korter dan in de vorige editie in verband met het vervallen van een derde speelveld op de Esserberg. De toeschouwers kunnen zondag liefst negen wedstrijden aanschouwen.
Groningen/Cambuur staat onder leiding van trainer Peter Moltmaker die twee nieuwelingen in de selectie heeft: Burak Saban uit Hoorn en Aleksandar Jankovic uit Rotterdam. “Saban speelt volgend jaar in de A1 en Jankovic in de B1,” meldt Moltmaker in de Groninger Gezinsbode.
Het uit de Eredivisie gedegradeerde Groningen/Cambuur krijgt versterking van drie dispensatiespelers. “De jongens uit de B! die na dit jaar vertrekken, zitten niet bij de selectie. Wel zijn er drie eerstejaars A-junioren opgenomen in de selectie: Stefan van der Lei, Yoëll van Nieff en Mark Diemers.”
Moltmaker won het toernooi afgelopen jaar en is dus titelverdediger op de Esserberg “We hebben vorige week in Nuenen ook al deelgenomen aan een internationaal toernooi met tegenstanders als Racing Genk, Anderlecht en Bayer Leverkusen. We zijn daar zevende geworden.”
Twee van de Nederlandse concurrenten zijn enigszins verzwakt door het afstaan van internationals aan Oranje onder-17 dat is afgereisd naar Mexico voor het WK dat daar wordt gespeeld. PSV levert drie spelers aan dat team en Feyenoord liefst zes. Beide ploegen zitten toevalligerwijze in Poule A bij FC Groningen.
Op deze site wordt in het Pinksterweekeinde dagelijks in woord en beeld verslag gedaan van Eurovoetbal. Meer informatie, zoals het speelschema, is te vinden via onderstaande links.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard