string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Eurovoetbal toernooi voor de liefhebbers.

Dinsdag 07 juni 2011 om 14:36

In de 334ste en laatste nieuwsbrief van het seizoen 2010/2011 blikt algemeen directeur Hans Nijland namens directie en management onder meer terug op het jubileumfeest van afgelopen vrijdag in Martiniplaza en kijkt hij vooruit naar Eurovoetbal en de grote FC Groningen Junior Clubdag.

“We hebben afgelopen vrijdag een zeer geslaagd jubileumfeest gehad in Martiniplaza. Ter ere van ons 40-jarig bestaan waren oud-spelers en trainers, (oud)bestuurders, werknemers en vrijwilligers uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Samen met ruim drieduizend FC-fans en spetterende optredens van diverse artiesten werd het een gezellige avond. De club kreeg vanwege haar verjaardag een bijzonder cadeau aangeboden van de Supportersvereniging FC Groningen. Voorzitter John Schurer overhandigde een cheque ter waarde van maar liefst 10.000 euro ten behoeve van de jeugdopleiding van FC Groningen. Een geweldige geste, waarvoor onze hartelijke dank!”
Jubileumboek
“Tijdens de avond hebben we ook een eerste exemplaar van het grote jubileumboek kunnen laten zien. Dit ruim zeshonderd pagina’s tellende boekwerk met verhalen en foto’s weegt in totaal zo’n vijf kilo. Het jubileumboek zal vanaf de Open Dag op zondag 10 juli verkrijgbaar zijn en is dan onder meer te koop in de Fanshop in Euroborg en bij diverse boekhandels en via de webshop van FC Groningen en Voetbal International. Het jubileumboek kost 69 euro, exclusief 5 euro bezorgkosten.”
Martini Sport
“Gisteravond (maandag – red.) was ondergetekende aanwezig op de netwerkavond van Martini Sport in de ABN AMRO Businesscorner. Ik heb daar een terugblik gegeven op het afgelopen voetbaljaar en vooruit gekeken naar het nieuwe seizoen. Andere gasten waren onder anderen voormalig FC-speler Arnold Kruiswijk, ex-profarbiter Michel Winter en volleybalcoach Ronald Zoodsma van Lycurgus. Martini Sport is een platform voor sport, gezondheid en voeding en een actief opererende sponsorrelatie van FC Groningen.”
Lezingen
“Op verzoek van onze zeer gewaardeerde sponsor Henk Bos houd ik vanmiddag (dinsdag – red.) in Euroborg een lezing voor de NCD, de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren.”
“Donderdagavond houd ik in het kader van het 50-jarig jubileumfeest van sv HODO voor de sponsors van deze amateurclub uit Hollandscheveld een spreekbeurt. Thema’s die aan de orde zullen komen zijn sportsponsoring, de maatschappelijke rol en betekenis van het voetbal en het beleid en de toekomstvisie van FC Groningen.”
Bekerfinale
Donderdagavond is tevens de bekerfinale van het district Noord. Om 19.00 uur speelt RVO FC Groningen/Cambuur C1 tegen RJO Heerenveen/Emmen C1 op het veld van Drachtster Boys.”
Eurovoetbal
“Komend weekend wordt het befaamde Eurovoetbaltoernooi gehouden. De opening is komende zaterdag, onder meer hier in Euroborg. De middag begint om 12.00 uur met de FC Groningen Junior Clubdag op de buitenomloop van Euroborg. Vervolgens is er een wedstrijd van de jeugd uit de wijk Gorecht-West uit Hoogezand, waar onze stichting FC Groningen in de Maatschappij actief is.”
“Het programma wordt vervolgd met een optreden van de meidengroep Djumbo in het stadion. Om 15.00 uur wordt de eerste van twee wedstrijden van Eurovoetbal gespeeld in Euroborg, te weten FC Groningen/Cambuur – Botafogo en om 16.15 uur trappen SC Heerenveen/Emmen en Sporting Portugal af. Het toernooi wordt zondag en maandag traditioneel voortgezet op de Esserberg in Haren. Voor de liefhebbers is Eurovoetbal tijdens de pinksterdagen een prachtig affiche.”
FC Groningen Journaal
“De redactie van het FC Groningen Journaal legt dezer dagen de hand aan de laatste uitgave van dit seizoen. De huis-aan-huis krant staat uiteraard voor een groot deel in het teken van het 40-jarig bestaan van de club, maar er is ook aandacht voor het afgelopen voetbalseizoen met interviews met onder anderen trainer Pieter Huistra, aanvoerder Andreas Granqvist en clubtopscorer Tim Matavz.”
“Het FC Groningen Journaal gaat vanaf vrijdag in de verspreiding en verschijnt in drie verschillende edities – te weten Groningen, Winsum en Stadskanaal – met een totale oplage van 184.000 exemplaren. Indien u geen krant in de brievenbus krijgt, kunt u na het pinksterweekeinde – maandag zijn we in verband met tweede pinksterdag gesloten – een exemplaar ophalen bij de Supportersbalie in Euroborg. Het FC Groningen Journaal zal in de loop van volgende week ook digitaal beschikbaar zijn op deze website.”
Concept competitieprogramma
“Volgende week vrijdag vindt er bij de KNVB in Zeist een bespreking van het concept competitieprogramma seizoen 2011/2012 plaats. We hopen spoedig daarna de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen te kunnen melden. Eind juni zal het definitieve competitieschema 2011/2012 bekend worden gemaakt en daar kijken wij natuurlijk met interesse naar uit.”
Zomerstop
“Dit was de laatste nieuwsbrief van het seizoen 2010/2011. We houden een korte zomerstop en dit betekent dat nieuwsbrief 335 zal verschijnen op dinsdag 28 juni, een dag nadat Pieter Huistra met zijn staf en selectie in Haren al weer begonnen is aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Uiteraard kunt u in de tussenliggende periode al het nieuws rondom FC Groningen gewoon blijven volgen via deze website.”
“Vanaf deze plaats wensen wij u een mooie zomer toe. Tot over drie weken.”

Gerelateerd nieuws.

8 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard