Erwin en Ronald Koeman over standbeeld voor vader Martin

19 december 2020

Op de vijftigste verjaardag van FC Groningen, op 16 juni 2021, zal een standbeeld van Martin Koeman worden onthuld. In een speciale uitzending van FC Groningen TV werd vanavond (vrijdag 18 december) bekendgemaakt dat de Trots van het Noorden dit cadeau aan de supporters schenkt als dank voor hun onvoorwaardelijke steun in een voor de club heel moeilijk jaar.

Erwin en Ronald Koeman reageerden live op dit eerbetoon. Erwin maakte het nieuws bekend. “De familie Koeman is trots en vereerd en dat de club een standbeeld van onze vader cadeau doet aan de supporters. Het is een geweldig eerbetoon en een eeuwig aandenken aan onze vader van zijn club. De band tussen FC Groningen en de familie Koeman is altijd al hecht geweest en die wordt alleen maar sterker. Het is in alle opzichten een bijzondere dag.”
 
Ronald Koeman haakte vanuit Barcelona hierop in met de woorden: “Het is vandaag exact zeven jaar geleden dat onze vader overleed. Dit blijft een emotionele dag voor ons. We missen hem nog altijd iedere dag en wat is het dan fantastisch dat er nu een standbeeld van hem bij het stadion komt te staan. Indrukwekkend. Hij verdient dat ook, vind ik. Ik weet zeker dat hij van bovenaf meekijkt en hier heel trots op is. De hele familie Koeman heeft zich altijd heel welkom gevoeld bij de club. De binding is altijd gebleven.”

Onthulling Koeman Tribune_Martin en Erwin op het veld_OP

Het standbeeld van Martin Koeman komt voor het Hitachi Capital Mobility Stadion te staan, naast een andere clubicoon; Tonny van Leeuwen. John de Jonge nam als vertegenwoordiger van alle supporters en sponsors van de club het cadeau symbolisch in ontvangt. Hij reageerde na afloop voor de camera van FC Groningen TV.
 

Uitzending bekijken
De speciale uitzending als eerbetoon aan Martin Koeman is hier te bekijken op het YouTube-kanaal van FC Groningen TV.

Laatste nieuws