string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Ernest Faber komende twee seizoenen hoofdtrainer FC Groningen.

Dinsdag 08 maart 2016 om 13:56

FC Groningen heeft Ernest Faber (44) aangesteld als opvolger van Erwin van de Looi, die na dit seizoen vertrekt als hoofdtrainer bij de Trots van het Noorden. FC Groningen en Faber zijn een overeenkomst van twee jaar met elkaar aangegaan, ingaande dus komende zomer.

FC Groningen en N.E.C. zijn het eens geworden over de ontbinding van het contract van Faber in Nijmegen, dat na dit seizoen nog één jaar doorliep. Manager technische zaken Peter Jeltema toont zich verheugd met de komst van Faber naar Euroborg. “Wij zijn na de aankondiging van Erwin van de Looi, dat hij zijn aflopende contract bij ons niet wenste te verlengen, aan de slag gegaan met zijn opvolging. Wij hebben daarbij een profielschets opgesteld. Faber is een jonge ambitieuze trainer, maar al wel met de nodige ervaring als zelfstandig trainer/coach. Wij denken dat hij het beste past in de vernieuwingsslag, die wij binnen FC Groningen aan het maken zijn. In de gesprekken die we hebben gevoerd, heeft hij ons ook al aardig aan de hand gevoeld.”
Volgens Jeltema weet Faber vanuit zijn ervaring als speler en trainer wat er wordt gevraagd om topsportprestaties te leveren. “Daarnaast heeft Faber als trainer bewezen met zijn ploegen naar de mogelijkheden te presteren. Hij heeft aangetoond met de nodige bouwstenen goed te kunnen werken. Wij denken dat hij ons kan helpen in de verdere groei van de club. Het is een mooi bijkomend aspect, dat Faber hier speler is geweest en hij Groningen dus al wat beter kent. Omdat we ook een zekere mate van continuïteit nastreven, hadden we van beide kanten de wens hieronder een tweejarig contract te leggen.”

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard