string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Eredivisie Live introduceert Tweede Scherm: Sidekick.

Donderdag 23 februari 2012 om 13:24

Aanstaande vrijdag 24 februari introduceert voetbalzender Eredivisie Live bij aanvang van de 23ste speelronde zijn tweede scherm: Eredivisie Live Sidekick. Deze nieuwe bron van aanvullende en verdiepende wedstrijdinformatie is vanaf dat moment voor iedereen gratis beschikbaar via www.eredivisielive.nl/sidekick en is geschikt voor alle laptops, tablets en pc’s.

Eredivisie Live Sidekick, het Tweede Scherm van Eredivisie Live, is een interactieve website die ondersteunend is aan de live wedstrijden op TV en aanvullende informatie biedt. Op overzichtelijke wijze wordt de kijker voorzien van een breed scala aan wedstrijdstatistieken, video’s, analyses, interviews, quizvragen en stellingen. Naast het volgen van de continue informatiestroom kunnen de fans tijdens de live wedstrijd ook reageren op gebeurtenissen en hun mening geven. De resultaten hiervan worden vervolgens gedoseerd vertoond op het eerste scherm waar men de live wedstrijd volgt.
Arno de Jong, directeur Media & Marketing Eredivisie Live: “Onze abonnees zijn voetbalgek. Met Eredivisie Live Sidekick kunnen we hen nog dichter op de wedstrijd brengen en meer waarde bieden tijdens het genieten van live voetbal op Eredivisie Live. Het Tweede Scherm van Eredivisie Live is informatief, interactief en sociaal. Bijzonder is ook dat we onze abonnees actief hebben betrokken in de ontwikkeling hiervan. Mede dankzij hun input hebben we deze nieuwe dienst goed af kunnen stemmen op hun wensen en behoeften.”
Eredivisie Live Sidekick brengt de TV kijker een rijk aanbod aan wedstrijdinformatie. Enkele hoogtepunten daarin zijn:
– De tijdlijn: een live overzicht met alle hoogtepunten van de wedstrijd, gecombineerd met interessante feiten over de wedstrijd, tips van de analisten in de studio, quiz vragen en polls.
– Analyseer zelf de wedstrijd en speelwijze van de teams. ‘Heatmaps’ geven aan op welke positie in het veld de spelers in balbezit zijn.
– Een ‘windroos’ geeft aan in welke richting de passes plaatsvinden. Kiest men voor een tikkie breed, een tikkie terug of gaan alle ballen juist naar voren? Of kijk waar de schoten op doel gericht waren.
– Vergelijk statistieken van spelers met elkaar. Wie is er de baas op het veld?
– Beleef de wedstrijd samen: praat met je vrienden via Facebook en deel je ervaringen en mening via Twitter.
– Bekijk na afloop de interviews met spelers en trainers.

Vanaf vrijdag 24 februari gratis beschikbaar voor iedereen via:http://www.eredivisielive.nl/sidekick

Gerelateerd nieuws.

6 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard